Ugrás a tartalomra

Bajnokcsapat, bajnokcsapat...

2013. június 15. szombat
A BMTE tizenhárom éves bajnok focistái Barcelonába készülnek
Bajnokcsapat, bajnokcsapat...

A legnagyobb riválisokat, közöttük a "szomszédvár" Újbuda gárdáját, az Újpestet és az RKSK sportiskolásait megelőzve lett bajnok a budafoki U13-as csapat. A fiúk nyáron Barcelonába készülnek, ahol részt vesznek az 1500 együttest felvonultató utánpótlástornán.

Simán, 3-1-gyel küldtük haza, a Leányka utcai felüljáró másik oldalára az újbudaiakat - mondta epésen az egyik néző két hete, amikor a budafoki srácok két vállra fektették ellenfelüket, bebiztosítva a bajnoki címet. Kajdy György edző lapunknak nyilatkozva a mérkőzések - így az újbudaiak elleni térségi rangadó - sportszerű hangulatát említette. Szerinte egy erős, 12 csapatos bajnokságban kellett helytállniuk a fiúknak. Az őszi-tavaszi szezonok bebizonyították, hogy sikerült valódi közösséget kovácsolni. - Ez nemcsak a csapat tagjaira, hanem a szülőkre, a nagyszülőkre, a segítőkre egyaránt vonatkozik - tette hozzá a mester. - Le a kalappal mindenki előtt, mert olyan erős az összetartozás, hogy a fiúk gyakorta a szabadidejüket is együtt töltik, és ennek meglett az eredménye - mondta Kajdy.

Tény, hogy három fordulóval a bajnokság vége előtt ünnepelhetett az U13 és az egész egyesület. Kajdy Görgy úgy vélte, hogy helyén kell kezelni ezt az eredményt is, és senkinek nem szabad "elszállni", különösen ebben a korban. Ami viszont nagyon fontos, hogy a játékosok döntő többsége budafok-tétényi, vagyis a sajátjaink erőfeszítése és tehetsége hozta a sikert.

Az edzőtől megtudtuk, hogy a többnyire 6. osztályos általános iskolásokból álló csapatot még két éven keresztül ő vezényli, csak azután kerülnek más mester kezei alá a legények.

Az U13-as csapatnak természetesen a nyári szünet sem zajlik foci nélkül. De nem csak a grundon vagy a Promontor utcában találkoznak. A vakációban az első komoly nemzetközi megmérettetésükre készülnek a fiúk. Barcelonában vesznek részt az egyik legnépesebb európai utánpótlástornán, ahová 1500 csapatot várnak.

Kajdy György megemlítette még, hogy 2013 más szempontból is emlékezetes marad a budafoki labdarúgásban, az öregfiúk ugyanis szintén bajnokok lettek. Kajdy György ebből a sikerből a pályán vette ki a részét.

Sengel Ferenc

A "szentélyben" búcsúznak

Aki volt már futballista Budafokon, tudja, hogy meccset játszani a "szentélyben" nem akármi. Június 12-én az U13-asoknak megadatik, hogy a zárómeccsüket a nagy pályán, vagyis a stadionban játsszák. Miután a derbi lapzártánk után kezdődik, az eredményről csak később tudunk beszámolni. A BMTE ügyvezető elnöke, aki tagja a Budafoki Labdarúgó Club elnökségének is, most sem volt kőszívű.

- Természetes, hogy ezeknek a srácoknak jár annyi, hogy a centerpályán zárják a szezont. Büszkék vagyunk rájuk, remélem, hogy a legnagyobbak nyomdokaiba lépnek. Ehhez minden segítséget megadunk - mondta Vízi Sándor.