Ugrás a tartalomra

frissítés: NAGYTÉTÉNYBEN július 7-én irtanak - Újabb légicsapás a vérszívókra

2013. július 06. szombat
MÉHÉSZEK figyelem.
frissítés: NAGYTÉTÉNYBEN július 7-én irtanak - Újabb légicsapás a vérszívókra


Soha nem látott mennyiségű szúnyog lepte el a 22. kerületet az árvíz levonultával. Az elmúlt napok soron kívüli szúnyoggyérítése ugyan jelentősen csökkentette a vérszívók számát, de az eddigi irtó-akciók nem érték el teljesen a hatásukat. A lakossági bejelentések nyomán Szabolcs Attilapolgármesterismét nyomatékosan kérte az illetékes katasztrófavédelmi szervezeteket, hogy Budafok-Tétényben ismét tartsanak légi irtást. - Szó szerint a saját bőrömön is érzem, hogy jogosak a polgárok panaszai - nyilatkozta portálunknak a polgármester, aki arról tájékoztatott, hogy kérésére- az időjárás függvényében-július 6-ánaz első irtáskor kimaradtNagytétényben, július 10-én pedig az egész kerületben ismételt szúnyogirtás lesz.

FRISS?TÉS - Július 6-án (szombaton) a viharos idő miatt a repülőgép pilótája jelezte, hogy nem szállhat fel, ezért július 7-én (vasárnap) zajlik majd a rendkívüli szúnyoggyérítés, ha az időjárási viszonyok lehetővé teszik a repülőgép startját. Az esetleges időpontváltozásról tájékoztatjuk olvasóinkat.

Bár a szúnyogirtás elrendelése és kivitelezésealapvetőennem tartozik önkormányzati hatáskörbe, Szabolcs Attila elmondta, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel napi kapcsolatban van a gyérítést végzőkkel, többek között a repülőgép pilótájával.

A vérszívók gyérítését végzők ezúton kérik a méhészeket, hogy az érintett időszakban gondoskodjanak méhcsaládjaik védelméről (elzárásól).

budafokteteny.hu