Ugrás a tartalomra

Kispályás focikupa a BMTE Sportcsarnokban

2014. január 23. csütörtök
Kispályás focikupa a BMTE Sportcsarnokban

Sok-sok bolyongás után végre visszatért a kupa! - ezekkel a szavakkal fogadta a győzelmet a díjátadón Vizi Sándor, a BMTE ügyvezetője, aki egyben a Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesülete (BBKE) elnöke. Az enyhe januári szombat délelőttön sokan mozdultak ki, hogy buzdítsák a játékosokat.

Már hagyománnyá vált, hogy minden télen szurkolhatunk a nyolc csapat mérkőzésein. Vizi Sándortól megtudtuk, hogy ebben az idényben a focin kívül csak két sportágban versenyeznek - decemberben bowling volt, februárban lövészet lesz. A biliárd azért marad el, mert a rendező ELTE-kollégiumban nem találtak megfelelő időpontot.

Az elnök elmondta azt is, hogy a nyolc csapat vezetője már gondolkodik azon, hogy jövőre mi legyen a negyedik sportág. Asztalitenisztől kezdve sok minden más felmerült, de a legnépszerűbbet szeretnék kiválasztani. Most a bowling és a labdarúgás vonzza a legtöbb sportolót, nézőt és hozzátartozót, negyedikként is egy lazább sportágat szeretnének.

Hozzátette, hogy továbbra is mindenképpen télen kívánják megrendezni az eseményt, mert akkor lehet aktivizálni az embereket, mivel kevesebb a sportolási lehetőség.

Szabolcs Attila polgármester - aki megnyitóbeszédet mondott és a díjátadón vett részt - fontosnak tartja, hogy a szervezetek, intézmények csapattagjai között civil ismerkedési lehetőség is nyílik a napi munkakapcsolaton kívül. A kerület vezetője kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy neki is volt közelebbi kapcsolata a sporttal. Gimnazista korában kosárlabdázott, egyébként az olyan evezős vízi sportokat szerette nagyon, mint a túrakajak, de igazolt vitorlásversenyző is volt 15 évig.

Dr. Szántó János jegyző, aki az önkormányzat csapatát erősítette, a baráti körök elleni döntő mérkőzésük előtt sportriportereket megszégyenítő választ adott arra a kérdésre, hogy hogy érezte magát a torna során: "Egész magabiztos volt a játék, az első mérkőzést a csoportmeccsek során az ELTE-kollégiummal játszottuk, négy-nullás végeredmény született, majd előre hozott csoportdöntőnek tűnt az összecsapás a rendőrökkel, ami egy parázs ütközetben egy-egyes döntetlennel zárult. Végül a XXII. kerületi Mentők csapatát sikerült legyőznünk tetemesebb különbséggel. A döntőre megpróbálunk taktikailag felkészülni - nagyon erős ellenfélre találtunk a Baráti Körök csapatában, de bízunk benne, hogy jó eredmény fog születni."

Tényleg nagy csatát vívtak, ezt a végeredmény is igazolja: 3:2-re nyert a BBKE csapata. Övék tehát a kupa, a legjobb mezőnyjátékos, Páll Zoltán is őket erősíti, és a gólkirályi cím is csak büntetőrúgásokkal dőlt el az önkormányzat csapatának játékosa, Berger Attila javára. A legjobb kapus Szakács Dávid (ELTE-kollégium) lett, a legfiatalabb játékosnak járó különdíjat pedig Marics Kevin (Ri-Car Kft.) kapta.
További helyezések: 3. ELTE-kollégium, 4. Ivanics Kft., 5. XXII. Ker.-i Rendőrség, 6. A Ri-Car Kft., 7. XXII. Ker.-i Katasztrófavédelem, 8. Mentők.

KV