Ugrás a tartalomra

Róka Rudik, Malackák és Csizmás Kandúrok

2015. március 12. csütörtök
Farsangi váltóverseny a Kolonics György Általános Iskola szervezésében
Róka Rudik, Malackák és Csizmás Kandúrok

A BMTE Sportcsarnokban március 5-én tizenegyedik alkalommal rendezte meg hagyományos farsangi váltóversenyét a Kolonics György Általános Iskola. A rendezvényt Karsay Ferenc polgármester nyitotta meg, aki hangsúlyozta: testnevelő tanárként tudja, hogy nagyon sok előkészítő munka előz meg egy-egy ilyen rendezvényt. A polgármester a kerületiek mellett megkülönböztetett tisztelettel köszöntötte a vendégiskolákat is, az Újpesti Bene Ferenc Általános Iskolát és a II. kerületi Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumot. Köszönetet mondott a verseny létrejöttéért a szervezőknek, pedagógusoknak, segítőknek és a részt vevő szülőknek is. A rendezők tényleg kitettek magukért: különböző álarcok, jelmezek és kellékek segítségével a mesék birodalmába kalauzolták a kilenc csapatot.

A tízfordulós versenyen több mint százan vettek részt. A csapatokat egyenként kilenc gyerek és három felnőtt alkotta. Eseménydús délután részesei lehettünk, volt díszes bevonulás, közös bemelegítő mozgás, látványos kalóztánc-bemutató két kolonicsos osztály előadásában, és természetesen nem maradtak el a látványos sorversenyek sem. A színes kendőket viselő csapattagok Róka Rudi, Malacka, Bogyó, a török szultán vagy Csizmás Kandúr bőrébe bújva törpejárásban, négykézláb, sánta rókaként, bukfencezve vagy éppen fókamászásban gyűrték le a távot, teljesítették a nem is mindig könnyű feladatokat.

Az esemény zárásaként a zsűri (dr. Jakabházyné Mező Mária, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára, Szabó Tibor, a XXII. kerületi testnevelés munkaközösség vezetője, Fodor Istvánné, a Kolonics iskola igazgatója és Putnoki Éva matematika-fizika szakos tanár) hirdette ki a végeredményt. Az első helyen a Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium végzett, második lett a Kossuth Lajos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, a harmadik helyet a Baross Gábor Általános Iskola szerezte meg.

(kántor klaudia)