Ugrás a tartalomra

Szépkorúak születésnapi köszöntése

2014. július 21. hétfő
Szépkorúak születésnapi köszöntése

Kerületünk vezetői több szépkorú kerületi lakost köszöntöttel születésnapjuk alkalmából. Az eseményeken többek között részt vett Szabolcs Attila polgármester és Zugmann Péter alpolgármester is.

Gyorgyovich Egonné Salgótarjánban született, majd Szolnokon élt, és csak ezt követően költözött fel Budapestre. 42 évet élt férjével Rózsavölgyben, majd a halála után Budatéténybe költözött. - Húsz éve élek itt, imádom ezt a helyet, gyönyörű a kilátás, nagy a csend és minden közel van. A gyermekeim ide jártak óvodába, iskolába -mondta el lapunknak Lidi néni, aki 70 éves koráig dolgozott irodában. Három gyermeke, négy unokája és négy dédunokája van, közülük sokan élnek külföldön, de a kerek évfordulóra mindenki hazautazott. Az ünnepelt nem szed gyógyszert, jól hall és lát, egy baja van csak, hogy a lábai gyorsan elfáradnak. - Imádtam kertészkedni, de azért még most is jól le tudok hajolni. A nap fénypontja ma már azonban az, amikor este lefekszem és elkezdek olvasni - számolt be a mindennapokról. Lidi néni énekesi karrierre készült. Ennek édesapja nagyon örült, egyszer fel is lépett a szolnoki színházban és egy évig a zeneakadémián is tanult, de jött a szerelem és a gyereksereg.

Lencz György Antal 49 éve él ötödik feleségével. Elektromérnökként dolgozott, míg felesége az SZTK-ban volt ügyintéző. Mindketten két-két állást vállaltak, hogy a hobbijuknak élhessenek. 40 év alatt bejárták egész Európát, voltak Indiában, Szingapúrban, Japánban, Egyiptomban, Észak- és Dél-Amerikában. - Ebben a kis házikóban lakunk nagy boldogságban feleségemmel. 14 620 diám és 48 fotóalbumom van, amit bármikor elővehetek és felidézhetem a régi szép emlékeket - mondta el Gyuri bácsi. - A lakás nappalija telis-tele van emléktárgyakkal, utolsó utazásuk 2011-ben volt. Szentpétervár a világ legszebb városa, ott még odafigyelnek és őrzik a régi, patinás épületeket - emlékezett az utazási élményekre. Gyuri bácsinak egy vágya van még: eljutni az inkák földjére és megnézni a romvárost, a Machu Picchut. Az ünnepelt szerint a hosszú élethez három dolog kell: rendszeres mozgás, egészséges táplálkozás, de sokat számítanak a jó gének is.

(V.D.)