Ugrás a tartalomra

Négy hónapos új magyar állampolgár

2014. augusztus 23. szombat
Négy hónapos új magyar állampolgár

Budatétényben évek óta a Szent István király plébánián szentmisével ünnepelnek a hívek. Udvarnoky László plébános az istentisztelet végén felkérte Szabolcs Attila polgármestert, országgyűlési képviselőt, hogy szelje fel a megáldott új kenyeret.


A szakadó eső ellenére is rengetegen jöttek el a szentmisére, majd vettek részt a délben kezdődő állampolgári eskütételen. A templom kertjében tizenhárman vártak arra, hogy az augusztus 20-i ünnepen tehessék le esküjüket. Szabolcs Attila polgármester köszöntőszavaiban elmondta, hogy a legszebb feladat számára, amikor új állampolgároknak adhatja át az emléklapokat.
- Az átadás szépsége mellett szomorú számomra, hogy sokuknak -majd hallani fogják - magyar nevük van, így magyarokat kell most újra magyarrá fogadnunk - fűzte hozzá Szabolcs Attila. A Himnusz felcsendülése után mindenki egyszerre mondta az eskü szövegét, majd egyenként vettek át egy-egy szeletet a megszentelt kenyérből.
- Arra kérek mindenkit, hogy amikor ebbe a finom kenyérbe beleharap, gondoljon azokra az emberekre, akik verejtékes munkájukkal előállították nekünk az új kenyeret - mondta Szabolcs Attila. A tizenhárom új kerületi magyar állampolgár közül a legfiatalabb még csak négy hónapja született. Ciprian Daniel édesanyja pocakjában volt, amikor szülei benyújtották kérelmüket. A család számára Karsay Ferenc alpolgármester adta át a magyar állampolgárságot igazoló papírokat és az ehhez tartozó emlékplakettet.

VD