Ugrás a tartalomra

Száznégy óvodás a sorversenyen

2014. április 18. péntek
Száznégy óvodás a sorversenyen

Huszadik alkalommal rendezte meg az Egyesített Óvoda a kisgyermekek egyik kedvenc versenyét a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola tornatermében. A rendezvényt Szabolcs Attila polgármester nyitotta meg. Hangsúlyozta: nem véletlenül döntött egy évvel ezelőtt a kormány a mindennapi testnevelésórák bevezetése mellett, mert a testi-lelki egészség a legfontosabb. - Köszönet minden óvodapedagógusnak és szülőnek, akik most itt vannak ezen a napsütötte szombati napon - fogalmazott a polgármester.

A közös zenés bemelegítés után az aznap születésnapját ünneplő óvodás húzhatta ki a csapatversenyek sorrendjét. A 14 tagóvodából összesen 104 gyermek vett részt az ügyességi és gyorsasági versenyeken. Sokféle kiegészítő eszköz segítségével kellett a kicsiknek futni, szlalomozni, egyensúlyozni. Az óvonénik hangos kiabálással drukkoltak óvodásaiknak. - Az ilyenfajta mozgás elősegíti a részképességek fejlesztését, ami később elősegíti a könnyebb és gyorsabb írás és olvasás elsajátítását - mondta el Horváthné Fűkő Zsuzsanna, az Egyesített Óvoda vezetője, a helyi verseny megálmodója és kifejlesztője. Az idő minket igazolt. Az elmúlt húsz év alatt rengeteg gyermek választotta a sportot és építette be szülői segítséggel a mindennapi életébe. A kezdet kezdetén 1993-ban egy fővárosi versenyen vettek részt a kerület óvodásai a KTSE égisze alatt. Az eredményhirdetés után Fükő Zsuzsa hazajött és elkezdte kidolgozni az óvodásoknak megfelelő versenyszámokat, amiket a testnevelésóráikból emelt át. 1997-ben ő rendezhette meg a fővárosi óvodások sorversenyét és ebben az évben vehette át a Sport 22 díjat is. 1994-től kezdve minden évben megrendezik az összes óvoda részvételével ezt a versenyt, melynek eleinte a BMTE-pálya, 2000-től a rózsakerti iskola adott otthont. Az óvodások már hetekkel a verseny előtt lázasan gyakoroltak, a hozzájuk közel eső iskola tornatermében.

A versenyen a bírói munkát a Testnevelési Egyetem hallgatói látták el. Az önkormányzat támogatásával rengeteg ajándékot, érmet és kupát osztottak ki. A versenyben első lett a Rózsakerti Tagóvoda. A második helyet a Csemetekert Tagóvoda, a harmadikat pedig a Zöldecske Tagóvoda szerezte meg. A fővárosi versenyre az első helyezett tagóvoda nevezhet, és reméljük, hogy mint tavaly, idén is aranyéremmel térhet haza.

(Viszkocsil Dóra)