Ugrás a tartalomra

Az új év első kisbabái a Szent Imre Kórházban

2018. január 11. csütörtök
Németh Zsolt: A kormány célja, hogy „divatba hozzák” a család intézményét
Az új év első kisbabái a Szent Imre Kórházban

Az új év első kisbabái a Szent Imre Kórházban– Támogatom azokat a kormányzati intézkedéseket, amelyek célja, hogy „hozzuk divatba” a család intézményét! – jelentette ki Németh Zsolt országgyűlési képviselő, mielőtt Király Nóraval, Újbuda alpolgármesterével, a Fiatal Családosok Klubjának alapítójával közösen köszöntötte az idei év első lány és fiú újszülöttjét a Szent Imre Kórházban. A helyszínen tartott a sajtótájékoztatón Dél-Buda képviselője kijelentette: a családokat támogató kormányzati lehetőségek tárháza végtelen, a családi adókedvezményt is az első Orbán-kormány vezette be, ennek összegét idéntől tovább növelte a kormány, így egy kétgyermekes család január 1-től 35 ezer, jövőre pedig 40 ezer forint kedvezményt kap. 

A fideszes politikus kiemelte: az úgynevezett köldökzsinórprogram révén azok a magyar állampolgárok is részesülhetnek anyasági támogatásban és a babakötvényben, akiknek külföldön születik gyermeke. Közölte, a családokat érintő kormányzati intézkedésekkel azt szeretnék elősegíteni, hogy „divatba hozzák” a család intézményét. Mint mondta, a magyar társadalom legnagyobb problémája a népességfogyás, amelynek üteme gyorsuló volt, de az elmúlt hét év intézkedései révén mára lassult. Míg hét évvel ezelőtt a termékenységi ráta 1,29 volt, addig ez 2017-re 1,49-re emelkedett.

Azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke levélben anyagi segítséget kér a párt támogatóitól, Németh Zsolt újságírói kérdésre azt mondta, hogy ennek a gondolkodásnak, ennek a családpolitikának a hordozója egy politikai közösség, és ahhoz, hogy ezt a munkát folytatni tudják, eredményesnek kell lenni a tavaszi választáskor. Ehhez az anyagi feltételek pedig meghatározók – tette hozzá, jelezve, hogy ő részt fog venni a támogatásban. (VH)