Ugrás a tartalomra

Budafok LC - Folytatódik a küzdelem a Magyar Kupa elődöntőbe jutásáért

2017. március 30. csütörtök
A negyeddöntő tegnapi mérkőzésén jól hajtott a Budafok, de a szerencse és a játékvezetők ítéletei nem nekünk kedveztek, így 1-2-vel ért véget a meccs a soproniak ellen.
Budafok LC - Folytatódik a küzdelem a Magyar Kupa elődöntőbe jutásáért

A BMTE labdarúgó csapata már így is történelmet írt, hiszen fennállása óta most szerepelt a legjobban a Magyar Kupában, melynek negyeddöntőjébe egyedüli NBIII-as csapatként jutott be. Focistáink azonban nem elégedtek meg ezzel, új céluk az elődöntőbe jutás, melyért a Sopron NBII-es klubjával kell megküzdeniük.

A forduló első mérkőzését március 29-én játszották a BMTE Stadionjában. A játék első perceiben erős nyomás alá helyezte csapatunkat a Sopron, sajnos nem a tündérmese folytatásához szükséges formában indították a meccset a budafoki játékosok. A hazai csapat szurkolói Kovács Dávidnak köszönhetik az első jó megmozdulást, aki az első percekben szabadrúgásból próbált gólt szerezni, labdája nem sokkal kerülte el az ellenfél kapuját. A 27. percben a játékvezetői ítélet szerint a mi csapatunk szabálytalankodott a saját kapunk előtt, így tizenegyes rúgás következett, amelyet Kapacina Valér váltott gólra. Ezután a Budafok többször is látványosan és veszélyesen támadta a soproniak kapuját, azonban sajnos nem sikerült gólt szereznünk az első félidőben.

A második félidőben Kovács Dávid szabadrúgása a kapufáról pattant le a gólvonalra, azonban a játékvezető nem ítélte meg a – szerintünk egyértelmű - gólt, így maradt a 0-1-es vezetés. A 78. percben a soproniak tudták tovább növelni előnyüket, mikor a budafoki kapus, Szabó Balázs rosszul jött ki egy indításra, így Erdélyi László szabadon lőhette be a kapuba a labdát. A hosszabbításban Pölöskei adta vissza a budafoki tündérmesébe vetett hitet, hiszen Csizmadia Csaba passzát sikerrel fejelte a kapuba. A meccs tehát 1-2-vel zárult, így egygólos hátrányban várja a BMTE az április 5-i visszavágót, melyet a Soproni Városi Stadionban rendeznek meg.

A tegnapi meccs különlegessége volt, hogy a látogatók megtekinthették a FIFA Puskás-díj hiteles másolatát, amelyet vándordíjként a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség ítél oda minden évben a legszebb gólt szerző labdarúgónak. Az eseményen a mieink szurkolótáborát Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere is erősítette.

Fontos hír: a jelenleg is színvonalas Promontor utcai stadion idén tovább fejlődik. Felújítják a pálya gyepszőnyegét, befedik a tribünt, valamint újabb csarnokot és két új műfüves kispályát is építenek.

A TrollFoci Facebook posztjában látható a Budafoknak meg nem ítélt gól:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1358531057546834&substory_index=0&id=398390086894274

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: nemzetisport.hu, magyaridok.hu, Trollfoci