Ugrás a tartalomra

Budafok-Tétény két polgára is magas állami elismerésben részesült augusztus 20-a alkalmából

2015. augusztus 19. szerda
Kerületünk díszpolgára, Nemes László, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének alapítója és tiszteletbeli elnöke, a Budafok-Tétény Budapest XXII. Kerületi Nádasdy Kálmán Művészeti Iskola alapítója és címzetes igazgatója Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült, a szintén Budafok-Tétényi Antal Mátyás, Liszt Ferenc-díjas karmester, a Nemzeti Énekkar karigazgatója pedig Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át.
Budafok-Tétény két polgára is magas állami elismerésben részesült augusztus 20-a alkalmából

Áder János Magyarország Köztársasági Elnökének megbízásából Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nemzeti ünnepünk alkalmából Magyar Érdemrend Nagykereszt, Magyar Érdemrend Középkereszt, Magyar Érdemrend Tisztikereszt, Magyar Érdemrend Lovagkereszt, Magyar Arany Érdemkereszt, Magyar Ezüst Érdemkereszt, Magyar Bronz Érdemkereszt állami kitüntetéseket, valamint Népművészet Ifjú Mestere, Pro Cultura Hungarica, Bessenyei György-, Móra Ferenc-, Pauler Gyula-, Szinnyei József-díjakat adott át. Balog Zoltán az ünnepségen azt hangsúlyozta, Szent István nagyszerű reálpolitikus volt, aki felismerte a pillanat parancsát és megtalálta azt az utat, ami a magyarság számára nemcsak a megmaradást, hanem a felemelkedést jelentette. Mindez kevés lett volna a maradandóhoz, ha nem lett volna meg benne a személyes elköteleződés, a személyes döntés a keresztény hit és saját életének szolgálatba állítása mellett. Ez a személyes többlet jellemzi a kitüntetetteket, akik elkötelezetten, bátran és rendkívüli erőkifejtéssel szolgálják a magyar nemzetet – tette hozzá.

Nagyon sok kellemes emlék jut eszébe az embernek ilyenkor az elismerés pillanataiban, mondta a budafokteteny.hu-nak Nemes László. Úgy fogalmazott: amit az elmúlt évtizedekben elért, megvalósított azt részben a szerencsének, részben pedig a Budafok-Tétényiek támogatásának is köszönheti, hiszen ez a „Kisváros a nagyvárosban” nem csak a rózsák és a bor, hanem a kultúra városa is, igazi művészetpártoló szellemi közösség, amely inspirál és lehetőségeket teremt az alkotáshoz.

Ha az ember hűséges tud lenni ahhoz a hivatáshoz, amit ifjúkorában választott és ezt ugyanazon a munkahelyen 48 éve csinálja, és ebből 26 éve folyamatosan vezetői beosztásban, művészeti vezetőként, akkor ez nyilván, sikernek tekinthető, ami méltán tölti el elégedettséggel az embert – mondta a budafokteteny.hu-nak Antal Mátyás. A Liszt Ferenc-díjas karmester hozzátette, a mostani elismerés arra sarkallja, hogy ne hagyja abba, hiszen nemrég volt 70 éves, a Nemzeti Filharmonikusoknál jövő tavasszal fejezi majd be a pályafutását, de azt tervezi, hogy a karmesteri tevékenységet, illetve a Zeneakadémián való oktatói munkát semmiképpen nem hagyja abba. Antal Mátyás elmondta még, Nemes Lászlóhoz hasonlóan igazi lokálpatriótának tartja magát, 20 éve él Budafok-Tétényben, és el sem tudná képzelni, hogy bárhol máshol éljen.

A Pesti Vigadóban tartott ünnepségen részt vett Karsay Ferenc polgármester és Szabolcs Attila, a kerület országgyűlési képviselője is. A magasszintű állami elismerések alkalmából az önkormányzat nevében Karsay Ferenc polgármester köszöntötte a helyszínen a két Budafok-Tétényi díjazottat.