Ugrás a tartalomra

Budafok-Tétény, Budapest XXII. kerület Önkormányzatának Közleménye

2015. július 02. csütörtök
A XXII. kerületi önkormányzat vezetése a Budai Nagy Antal Gimnázium szülői közössége kérésének eleget téve megbeszélésre hívta a szülők háromtagú delegációját.
Budafok-Tétény, Budapest XXII. kerület Önkormányzatának Közleménye

Ennek tagja volt Kissné Prim Beáta jelenlegi intézményvezető is. Budafok-Tétény önkormányzatát Karsay Ferenc polgármester, Németh Zoltán köznevelésért felelős alpolgármester és Sebes Gábor, az Oktatási Bizottság elnöke képviselte. Mind a szülők, mind az önkormányzat képviselői kifejezték aggodalmukat az intézmény jövője iránt. Karsay Ferenc polgármester biztosította a szülőket, hogy az önkormányzat továbbra is minden lehetséges módon támogatja a gimnáziumot, és az eddigi eredmények és a tantestület színvonalas munkájának fenntartásában érdekelt. A polgármester hangsúlyozta, az önkormányzat – ahogy az eddigi igazgatókkal is együttműködött –, a jövőben is ezt teszi a mindenkori kinevezett intézményvezetővel. Hozzátette, a kinevezés nem az önkormányzat hatásköre és felelőssége.  Ugyanakkor megismételte a korábban közleményben is nyilvánosságra hozott tényt: a Képviselő-testület egyhangú határozatában egyaránt támogatta Kissné Prim Beáta jelenlegi intézményvezető és Manolovitsné Erdőközi Orsolya azóta nyertesnek nyilvánított pályázatát is.
A döntéshozatali eljárásban a kerületnek csak véleményezési joga volt, az eljárás lezárult, újrakezdésére az önkormányzat nem lát módot. A szülők ezt tudomásul vették, és közölték, hogy a kinevezőhöz, azaz az emberi erőforrások miniszteréhez fordulnak. 


Budapest - Budafok-Tétény, 2015. 07.02.