Ugrás a tartalomra

Budafoki MTE–Vasas: 1-2

2018. augusztus 08. szerda
Vitelki Zoltán: „Biztos vagyok benne, feljebb kerülünk!”
Budafoki MTE–Vasas: 1-2

Budafoki MTE–Vasas: 1-2Budafoki MTE–Vasas: 1-2

Rosszul kezdődött a bajnokság az NB II-ben a Budafok MTE labdarúgócsapatának, amely a Vác után vasárnap a Vasas ellen kapott ki hazai pályán. Mindkét meccsen 2-1 lett a végeredmény az ellenfél javára.

A második vonal második mérkőzésén is túl van együttesünk, sajnos vereségekkel. A nem jó rajt ellenére azonban bizakodó lehet a vezetés, mert jó erőben, biztatóan játszottak játékosaink, de mindkét alkalommal elpártolt tőlük a szerencse.

Kezdjük az elsővel, július végén idegenben mutatkozott be a csapat és az első gólt védelmi hibából kapta, a másodikat pedig jó messziről, mintegy 35 méterről, méghozzá úgy, hogy „mi” támadtunk, de az ellenfélhez került a labda és a váci Balajti meglátva, hogy a 16-os vonalánál áll kapusunk, átemelte Poser felett a labdát. Ezután sem roppant össze a BMTE és az utolsó percben szépített Khies Kornél révén. Fájó vereség.

 Ha a Vác ellen fájó volt a vereség, a Vasas ellen talán még fájóbb, hiszen hazai pályán játszottunk, nem egy erős ellenféllel szemben. Ez a Vasas már nem az a Vasas, mégis győztesként hagyhatta el a pályát ezer (!) néző előtt. (Ebből 350 jegy jutott az ellenfél táborának.) Ahogy a bajnokság se indult jól a BMTE-nek, úgy a vasárnapi meccse sem, mert már az első percben hálónkba került védelmi hibából a labda – Birtalan fejelte át Poser felett a bőrt… Ezután sokat támadott a hazai csapat, aminek meg is lett az eredménye bő negyedórával később, Oláh remek kiugratásából Pölöskei lőtt a hosszúba. A szünetig is fölényben játszottunk, de a sípszó előtt kapott jogos 11-est – Kovácsot buktatták a 16-oson belül – éppen góllövőnk nem lőtte be. Pölöskeiék szomorúan hagyták el a játékteret…  

A második félidőben is nyomás alatt tartották játékosaink az ellenfelet, mégis ők találtak újra a kapunkba egy bődületes szabadrúgásból jó 25 méterről! Mindez a 61. percben történt, Ádám szúrta rá ilyen távolságból, sikerült… Hiába támadtunk újra és újra, voltak remek lövéseink, de a Vasas hálóőre, Bese mindet hárította.
Vizi Sándor elnök szomorúan mondta, hogy nem érdemeltünk vereséget a középszerű Vasas ellen, ezt a véleményt osztotta Schneider Sándor technikai vezető is. Vitelki Zoltán edző pedig így fogalmazott:

– Uraltuk a játékot a mezőnyben, sokkal jobban fociztunk, mint a Vasas, több helyzetünk is volt, mégsem sikerült nyernünk… Sajnálom a játékosaimat, akik a szívüket-lelküket kitették és az első meccshez képest is előre léptek, de ez nem mutatkozott meg az eredményen. Biztos vagyok benne, hogy feljebb kúszunk majd a tabellán!
A két vereség, a 17. hely ellenére, az egyébként jó játékot látva, van remény a felkapaszkodásra, különösen, ha a Dorog ellen 12-én 19 órakor idehaza nyerünk.

(Temesi László)