Ugrás a tartalomra

Duna-parti kutyamentés

2018. augusztus 08. szerda
Járókelők értesítették az önkormányzatot a rémült, magára hagyott, idős kutyáról, aki azóta biztonságban várja, hogy örökbe fogadják.
Duna-parti kutyamentés

2018. augusztus 6-án az önkormányzat Általános Igazgatási Csoportja lakossági bejelentést kapott, amely szerint az M0-ás híd alatt a Duna-parton egy elhagyott, öreg és vak kutyát találtak arra sétálók. Az Igazgatási Csoport munkatársa a Közterület-felügyeleti Csoport három tagjával azonnal a helyszínre sietett, miközben telefonon felvették a kapcsolatot a Budapest Főváros Közterület-felügyeletének Állategészségügyi Szolgálatával.

Az elhagyott és rémült állatot közvetlenül a parton a sziklák között találták meg az önkormányzat kiérkező munkatársai, megérkezésükig a két megtaláló vigyázott rá, közben a közeli kisboltban vásárolt konzerves eledellel is megetették. Az önkormányzat munkatársai megkísérelték a kutya chipjének leolvasását, hátha kiderül, kihez tartozik a jószág, azonban nem jártak sikerrel, a kutya nem rendelkezett egyedi azonosítóval.

Az idős, közel 50 kilós ebet a Közterület-felügyeleti Csoport munkatársa kézben hozta fel a biztonságos földútra. A kiérkező Állategészségügyi Szolgálat ismételt sikertelen chipleolvasási kísérlete után járművükbe helyezték a kutyát, majd elszállították az Illatos úti telepükre.

A sorsára hagyott kb. 10 éves, jámbor, barátságos, ám nagyon megrettent állat jelenleg biztonságos helyen várja, hogy leteljen a két hetes megfigyelése és örökbefogadható legyen.

Amennyiben Önnek vagy ismerősének lehetősége van egy öreg, vak, de csupa szív kutyus utolsó éveinek megszépítésére egy szerető, gondoskodó és biztonságos helyen, jelentkezzen az alábbi elérhetőségek egyikén:

 

Budapest Főváros Közterület-felügyelete Állategészségügyi Szolgálata

Tel.: 347-0830

E-mail: illatosut@fori.hu

www.ebtelep.hu

Nyitvatartási idő:

• hétfő - szombat: 10.00 - 15.00

• vasárnap és ünnepnap: 10.00 - 13.00

Duna-parti kutyamentésDuna-parti kutyamentés