Ugrás a tartalomra

Dupláztak a budafoki focisták

2017. június 14. szerda
Schrót Lajos: Stabil középcsapat szeretnénk lenni
Dupláztak a budafoki focisták

Szép tavasza volt a budafoki focinak, hiszen a BMTE csapat menetelt a Magyar Kupában (a legjobb négy között a Ferencváros búcsúztatta), és a bajnokságban is egy osztállyal feljebb léphetett, mivel megnyerte az NB III. közép csoportját így  jövőre az NB II.-ben folytatja. 

Ezzel a szép sikerrel megteremtette a lehetőséget a BMTE felnőtt csapata, hogy a BMTE II. második csapat is feljebb lépjen. Ehhez a BMTE II. csapatának is meg kellet nyernie saját bajnokságát a BLSZ II. osztályában. Mivel ez sikerült, ezt ünnepelte meg pénteken Schróth Lajos csapata.

Tavaly, az MLSZ versenykiírása miatt került a BMTE II. az első osztályból a másodikba, mivel a kiírás szerint, ugyanabból a klubból a felnőtt I. és a II. csapat között két osztálykülönbségnek kell lennie. Nagy siker, hogy a BMTE jövőre az NB II-ben indul, és így fiatalok nem hiába nyerték meg a BLSZ II. osztályát így Dobesch Gyula, Vizi Sándor elnökségi tagok, Markovics József ügyvezető, Schróth Lajos vezetőedző, Jankov András és Schneider Sándor technikai vezetők az évzáró bulin gratuláltak „fiaiknak” és köszönték meg egész éves teljesítményüket.

– A bajnokság kezdetekor úgy gondolom nem kergettünk irreális álmokat azzal az elvárással, hogy a bajnokságot a BLSZ II-ben feljutó helyen, azaz az első vagy második helyen fejezzük be.  Ezt az utolsó fordulóig tartó kemény csatával sikerült is – mondta az edző. – Be akartuk bizonyítani, hogy nekünk magasabb osztályban a helyünk, ha már kényszerű okokból egy osztállyal lejjebb indulhattunk. Harminc mérkőzésen 70 pontot gyűjtve lettünk elsők, 95-19-es gólkülönbséggel.

– Kivel, kikkel vívták a legnagyobb csatákat?

– Tavasszal, hazai pályán a második helyezett  TF-el ki-ki meccset vívtunk és egy gólos hátrányból nyertünk 2-1-re. Nagy meccs volt, mint ahogy ősszel is idegenben, amikor viszont mi vesztettünk egy góllal. Véleményem szerint a két legjobb csapat jutott a magasabb osztályba.

– Akkor most kiket dicsér jobban: a csatárokat vagy a védőket?

-– A „csapatot” hiszen nagyszerűen teljesítettek a szezonban. De most is, mint minden félévkor, kiemeltem egy játékost, aki véleményem szerint a félév legjobb teljesítményét nyújtotta. Bakó Krisztiánt, aki balhátvédként tért vissza télen, kilenc gólt lőtt úgy, hogy a védőmunkája is megfelelő volt! Krisztián budafoki nevelés - bár kereste a helyét más kluboknál -, pillanatok alatt beilleszkedett csapatunkba, hiszen hazajött.

– Az évzáró vacsorán éppen Andorra ellen szenvedtünk…

– Inkább nem kommentálom a válogatott szereplését, de elég ünneprontó volt.

– Térjünk vissza Budafokra. Mit várnak a BLSZ I.-ben? Mi a programjuk addig és kikkel erősítenek?

– Reálisan nézve egy stabil középcsapat szeretnénk lenni az első évben és továbbra is a saját nevelésű játékosokból építkezve megtartani az évek óta épített gerincet, ami elengedhetetlen a csapatépítés szempontjából. A mi csapatunk legnagyobb erősítése az lenne, hogyha együtt tudnánk tartani a jelenlegi játékosállományt. Július 18.-án, öthéttel az első bajnoki találkozó előtt kezdjük a felkészülést három előkészületi mérkőzéssel kiegészítve.

Az évzáró vacsorán elmondták, hogy az aranyérmet a Kerület napján június 21-én 20,15 órakor  a Piac-téren adja át hivatalosan Karsay Ferenc polgármester az MLSz és a BLSz vezetőivel a két bajnokcsapatoknak. (Temesi László)

Dupláztak a budafoki focisták

Balról jobbra álló sor: Jankov András technikai vezető, Tóth Ádám rendező, Nagy Dávid, Fekete Máté, Nagy Norbert, Kutrovácz Gábor, Gubacsi Ákos, Bicskei Levente, Gamal Richárd, Várkonyi Zoltán, Hunyadi László főrendező, Schróth Lajos vezetőedző, Markovics Dorina gyógymasszőr, Benedek Péter, Kharboutli Noor Dániel, Berhidai Zoltán, Markovics József ügyvezető, Vizi Sándor elnökségi tag, a sporttelep elnöke. Balról jobbra térdelők: Balogh Dávid, Bakó Krisztián, Markovics Ádám, Zorgit Temujin, Kecskési Gergő, Csabai Tamás, Marczinka Tamás, Vinczellér Gergő, Kévés Szabolcs, Paholics Máté