Ugrás a tartalomra

Elindul a budafoki Randijárat

2018. április 03. kedd
A Pincejárat program társkereső, ismerkedő programmal és „Hosszúlépés” sétával is kiegészül
Elindul a budafoki Randijárat

Elindul a budafoki RandijáratÁprilistól több új programelemmel is kiegészül a budafoki Pincejárat. Elindul például minden hónap első szombatján délután 4–6-ig az úgynevezett Randijárat, ami az egyik helyszínen, a Sümegi Pincészetben (Budapest, Budafok, Tóth József u. 53.) megrendezendő borkóstolós randit takarja. A Randijáraton a Sümegi pince különtermében minimum 7 nő és 7 férfi előre megadott korosztályból beszélget, csengőszó után a férfiak átülnek a következő asztalhoz egészen addig, amíg mindenki mindenkivel nem beszélgetett. Mivel ez egy laza, kötetlen program, ezért nem párban, hanem 4 fős csoportokban folyik majd a beszélgetés. A randiban benne van a belvárosból oda-vissza buszozás, 3 finom bor, egy kis pogácsa és persze a randiprogram. Ennek lényege, hogy a vendégek a társaságból mindenkivel tudjanak beszélgetni és ismerkedni.

A randi helyszínére a Budafoki Pincejárat buszjáratával is kijuthatnak, vagy egyénileg.

Ezen kívül a „Hosszúlépés” nevű kirándulásszervező cég csapata áprilisban elindítja történelmi sétáit is itt a kerületben, elsőként a Törley család titkainak nyomában. A sétán bejutunk a Törley család patinás, máskor nem látogatható mauzóleumába, felfedezzük a pezsgőgyár pincéit és Törley József családjának kalandos életét. A történetek mellett elmerülünk a pezsgőkészítés rejtelmeiben is, megkóstolva egy igazi különlegességet – a nyers pezsgőt.

Miközben bejárjuk a hegy gyomrában megbújó pincéket, azt is megtudhatjuk, hogyan adakozott Törley a budafoki fiataloknak, milyen szerepe volt az első autók itthoni megjelenésében, és miért lett egykor legkedvesebb tanítványa a legnagyobb riválisává. 


További információk itt.