Ugrás a tartalomra

Elkészült a csemeték régi-új otthona - FRISS: OKTÓBER 30-TÓL JÖHETNEK VISSZA AZ OVISOK!

2017. október 21. szombat
A felújítás befejeződött, már csak apróbb simítások vannak hátra
Elkészült a csemeték régi-új otthona - FRISS: OKTÓBER 30-TÓL JÖHETNEK VISSZA AZ OVISOK!

Célegyenesbe fordult a Csemetekert Tagóvoda felújítása. A kivitelező elvégezte a munkát, a használatbavételi engedélyt megkapta az önkormányzat. Készülődhetnek a gyerekek. (LAPZÁRTA UTÁN ÉRKEZETT FRISS INFÓ A CIKK VÉGÉN!)

Egy dátum tartja lázban a szülőket: vajon mikor járhatnak legközelebb a gyerekek a Csemetekert Tagóvodába? Nos, jó hírekkel szolgálhatunk, a jogszabályok szerint az intézmény mellett lakók hivatalos tájékoztatást kaptak a munkálatok befejezéséről. Ha 15 napon belül nem fellebbeznek a döntés ellen, akkor hamarosan elfoglalhatják régi-új helyüket a gyerekek. A példás szakmai összefogás, áldozatos munka dicséretre méltó, de a gyerekek türelmetlenek, alig várják, hogy végre birtokba vegyék az óvodát. Megnyugodhatnak a kis csemeték, már nem kell sokat várniuk.

Röviden idézzük fel az óvoda magastető- és zárófödém-felújítását, az önkormányzat és a szülők tájékoztatásának főbb eseményeit!

Május 23-án a rózsakerti Demjén István Református Általános Iskolában a szülőket az önkormányzat irodavezetői, a tervező és a kivitelező tájékoztatta a tetőfelújítással kapcsolatban, s valamennyien írásbeli információt is kaptak arról, hogy a gyerekek június 1. és 16., illetve július 17. és augusztus 31. között a Rózsakert, a Varázskastély vagy a Maci óvodában lesznek elhelyezve.

Augusztus 15-én ugyancsak írásos értesítőt kaptak a szülők arról, hogy az óvoda tetőfelújítási munkálatai a korábban jelzett határidőre várhatóan nem fejeződnek be. Az átmeneti problémák miatt a gyermekek elhelyezését – a már említett négy intézményen kívül - a Bartók Tagóvoda is segítette.

Az Egyesített Óvoda Központ vezetője, Horváthné Fűkő Zsuzsanna hangsúlyozta, a logisztikai megoldásnál természetesen figyelembe vettek humánus szempontokat is. A nyár folyamán például a testvéreket igény szerint egy helyen, a kiscsoportos korú gyermekeket pedig a lakhelyükhöz legközelebbi Rózsakert Tagóvodában igyekeztek elhelyezni.

Szeptember 18-án a Csemetekert szülői közösségének elnöke szóbeli tájékoztatást kapott az építési munkálatok állapotáról. Tíz nap múlva a Csemetekert Tagóvoda hat gyermekcsoportjának szülői munkaközösségi elnökeit tájékoztatták arról, hogy az önkormányzat megkapta a használatbavételi engedélyt, s már csak a jogerőre emelkedés van hátra.

„Köszönöm a szülők megértését és türelmét, s nem lehetünk eléggé hálásak a befogadó óvodák, valamint a Csemetekert Tagóvoda vezetője, óvodapedagógusai, és a technikai munkatársaink áldozatos munkájáért. A felújítás közben öröm volt megtapasztalni, hogy milyen remek csapatban tudtunk együttműködni egy közös cél érdekében. Nagyon remélem, hogy hamarosan visszaköltözhetnek a gyerekek a Csemetekertbe!” – összegzett Horváthné Fűkő Zsuzsanna.

A lapunknak nyilatkozó szülők véleménye szerint példás kerületi összefogás valósult meg a Csemetekert Tagóvoda felújítása során. Vimmer Gabriella külön kiemelte, hogy az Egyesített Óvoda Központja nyitott volt bármilyen megoldásra, igény szerint a többgyermekes családok érdekeit is figyelembe vette. „Nem volt egyszerű feladat 140 gyerek átmeneti elhelyezése, de a körülményekhez képest szépen levezényelték a feladatot” – mondta az anyuka. Minden döntésnek óhatatlanul vannak kárvallottjai, például azok a családok, akik közel laknak a felújításra váró intézményhez, de Vimmer hangsúlyozta, az önkormányzat és az Egyesített Óvoda Központ mindent megtett a helyzet kezeléséért. Az önkormányzat szintén köszöni a szülők, a gyermekek, az óvodai munkatársak együttműködését, segítségét, türelmét. (Sz. L.)

A LAPZÁRTA UTÁN ÉRKEZETT FRISS INFORMÁCIÓ:

a Csemetekert Tagóvodába járó gyerekek október 30-ától, hétfőtől ismét birtokba vehetik régi-új óvodájukat. Akik az őszi szünetre nem kértek ellátást, azokat november 6-án hétfőn várja szeretettel a VII. utcai épület.

Az önkormányzat köszöni mindenkinek a felújítás során mutatott együttműködő hozzáállást! (budafokteteny.hu)