Ugrás a tartalomra

Gimnazistáink a Pesti Vigadóban jártak

2016. május 19. csütörtök
A Budai Nagy Antal Gimnázium diákjai 2016. május 12-én a páratlan szépségű, gazdag történelmi múlttal rendelkező Pesti Vigadóban jártak.
Gimnazistáink a Pesti Vigadóban jártak

A Magyar Művészeti Akadémia székházaként működő épület 2014-es megnyitása óta folyamatosan biztosítja, hogy az általános- és középiskolák osztályai fejenként 200 Ft-os látogatási díj ellenében tekinthessék meg az épületet és a benne látható kiállításokat. Idén, a tanévzárásig terjedő időszakban a házat üzemeltető Pesti Vigadó Nonprofit Kft. további 200 Ft-ért csoportos idegenvezetést is biztosít a tanulók számára.

A Budai Nagy Antal Gi,mnázium diákjai ily módon egy felkészült idegenvezető közreműködésével ismerkedhettek meg a Pesti Vigadó és elődje, a Redoute egyedülállóan gazdag történelmi múltjával - amelyben ugyanúgy szerepet kap Liszt Ferenc, az első népképviseletei országgyűlés, mint Budapest 1873-as egyesítése – valamint megcsodálhatták az aktuális tárlatokat is. A tanulók a program zárásaként animációs filmeket néztek a Sinkovits Imre Kamaraszínpadon.

A felhívás 2016. június 15-éig szól, további csoportok előzetes jelentkezését a turizmus@vigado.hu címen várják a szervezők.