Ugrás a tartalomra

Hogyan újuljon meg a Kőbányász park?

2019. január 16. szerda
Budafok-Tétény önkormányzata társadalmi egyeztetést kezdeményez a Kőbányász park felújításával kapcsolatban. Az Ön véleményére is számítunk!
Hogyan újuljon meg a Kőbányász park?

A Kőbányász park felújítása során az eddigi főbb funkciókat részben áthelyeznék az elkészült koncepcióterv alapján.

A strandröplabda-pálya és a streetball-pálya sportszerei megújulnának. A sportolási lehetőség bővítéseként a jelenlegi játszótér helyén (Rózsakert utca) kapna területet az új streetworkout-pálya, mely pályázati forrásból valósulna meg.

A felújítás során cél, hogy sportpályák jelenlegi helyzete ne változzon, valamint fakivágásra ne kerüljön sor, így a meglévő játszóeszközök közül nem minden elem tartható meg. A megtartandó játszóeszközök kiválasztásában kérjük a lakosság segítségét! (Képek a galériában)

A koncepcióterv szerint a park kerítéssel lenne körbehatárolva, két bejárati lehetőséggel a Rózsakert utca és a XVI. utca felől. A parkon belüli funkciók sétánnyal lennének összekötve. A szomszédos ingatlanok zajterhelésének csökkentése érdekében a park déli részén cserjesáv alakulna ki.

Amennyiben szívesen elmondaná véleményét a tervezett beruházással kapcsolatban, szívesen szavazna arról, milyen játszóeszközök kapjanak helyet a területen, kattintson ide.

A válaszokat február 17-ig várjuk online vagy a Városháza portáján!

 

(A kép kattintással nagyítható)

Hogyan újuljon meg a Kőbányász park?