Ugrás a tartalomra

Húsvéti Nyuszi Kupa - Ifi focisták a megújult Jókai Mór utcai sporttelepen

2017. április 21. péntek
Az önkormányzatnak is köszönhetően a Budatétényi Sport Egyesület idén már új pályákon rendezhette meg a hagyományos húsvéti focikupát az utánpótlás számára.
Húsvéti Nyuszi Kupa - Ifi focisták a megújult Jókai Mór utcai sporttelepen

A kétnapos rendezvényen körülbelül 300 gyerek, és sok szülő, érdeklődő vett részt. A versenyzők három korcsoportban U7-es, U8-as és U10-es indultak. A kupán a helyezések mellett kiosztották a gólkirályi címet is, valamint minden korosztályban megválasztották a legjobb kapust és a legjobb játékost is.

Rigó Lajos, a Budatétényért Sport Egyesület elnöke elmondta, nagyon örül annak, hogy ilyen sokan vettek részt a versenyen, hiszen nagyon fontosnak tartja, hogy a mozgás szeretetére ösztönözzünk kicsiket és nagyokat. Az egyesület Jókai Mór utcai telephelyének felújítása tavaly kezdődött, ekkor két műfüves pályával lett gazdagabb a klub, a beruházást az önkormányzat is támogatta. Jelenleg röplabda pálya készül, ahol lábtengózni is tudnak majd a sportolni vágyók. „Nagyon örülünk neki, hogy a felújításokkal együtt sokan visszatértek a telepünkre. Szeretnénk, ha az otthonülés helyett egyre többen választanák a mozgást” – mondta a budafokteteny.hu-nak Rigó Lajos, az egyesület elnöke.

A kupán a Budatétény SE két csapattal is indult, az U7-es korcsoportban a 3. és 4. helyet is elhozták. Emellett a Budafoki LC is nevezett a versenyre, akik az U10-es korcsoportban érték el a 3. helyezést.