Ugrás a tartalomra

Idén is ezrek sportolnak a Futafokon

2018. szeptember 28. péntek
Október első szombatján indul az ország egyik legnépszerűbb sporteseménye
Idén is ezrek sportolnak a Futafokon

Hétfő délelőttig már több mint négyezren jelentkeztek a kerületi Futafokra. Ezt a számot és a korábbi résztvevői létszámokat is figyelembe véve egyértelműen kijelenthető, hogy Budafok-Tétény futóversenye és sportnapja a kerület legnépszerűbb, sőt, az ország egyik leglátogatottabb sporteseménye. 

Az október 6-i verseny részletes kiírása (amely tartalmazza a jelentkezés módját is) elérhető a verseny megújult honlapján, a www.futafok.hu oldalon. A kerületi intézményekbe járók nevezéséről idén is az óvodák, illetve az iskolák intézkedtek. Az így nevezők esetében is volt csekély nevezési díj, de az intézmények a mozgósításuk sikerével arányos összegben idén is maradéktalanul visszakapják a befizetéseiket, hogy azt játékokra, sportszerekre fordíthassák. Mint arról már korábban írtunk, a Futafokon az óvodások és az elsősök idén is nevezhetnek a tipikusan a szülőket, de időnként akár a nagyszülőket is megfuttató kísérős futamokba, ám az igazán bátrak egyedül is futhatnak. A korosztályos futamok mellett a több generációt egyszerre átmozgató váltófutamok sem maradhatnak el, mint ahogyan a nagy sikerű görkorifutam is indul. Utóbbin természetesen kötelező lesz a bukósisak viselése.
Mivel a verseny hagyományosan október első szombatjára esik, ezért egyben Pincejárat is lesz ezen a napon. A Budafoki Pincejáraton 2018. október 6-án bolgár nemzetiségi napot tartanak finom borok, pezsgők és ételek kíséretében. Aki nagyobb csapattal érkezik, annak érdemes előre asztalt foglalni a pincészetekben és az éttermekben.

Idén is ezrek sportolnak a Futafokon