Ugrás a tartalomra

Ifjú elsősegélynyújtók a legjobbak között

2017. augusztus 06. vasárnap
Az utánpótlást is eredményesen nevelik a kerületi védőnők
Ifjú elsősegélynyújtók a legjobbak között

Olvasóink a Városházi Híradó előző számában a vöröskeresztes és elsősegélynyújtó versenyek nyolcadikos és középiskolás győzteseiről olvashattak, mostani számunkban az ifjabb korosztály teljesítményéről számolunk be.

Jó hír, hogy rosszullét vagy baleset esetén a következő években sem maradunk segítség nélkül, hiszen már cseperednek azok a gyerekek, akik az idei győztesektől átveszik majd a stafétabotot.

A mentőszolgálat és az Elsősegély Alapítvány által szervezett Országos elsősegély-ismereti versenyen a Kossuth Lajos Magyar–Angol Két tanítási Nyelvű Általános Iskola negyedik osztályos diákjai (Lengyel Luca Fanni, Burik Bianka, Békési Orsolya Emma, Nemecskó Zsófia és Porpáczy Kitti) Schmalzel Szilvia védőnő felkészítésével megnyerték a két fordulóból álló országos versenyt. A kerületi védőnő barossi diákjai (Hrepka Janka, Hebők Teodóra és Farkas Kitti – budafok-tétényi Baross Gábor Általános Iskola 6. osztály) a három hetvenkérdéses online tesztből álló elméleti megmérettetésen elsőként, a gyakorlati fordulón harmadikként végeztek.
Kuczman Anna védőnő az Árpád Utcai Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában oktatja a gyerekeket arra, hogyan nyújtsanak segítséget a rászorultaknak. Az ő hetedikes tanulói (Nagy Dorottya, Bakonyi Gergő és Vincze Kolos) az elméleti fordulón harmadikak, a gyakorlati versenyen hetedikek lettek.

Az elsősegélynyújtásban elért, kiváló eredményeket látva bízhatunk abban, hogy a védőnők segítségével a következő tanévben is az ország legjobbjai között lehetnek majd Budafok-Tétény iskolásai.

(Tamás Angéla)

A nyitóképen Pelle Ildikó és a Bartók Béla Általános Iskola tanulói láthatók: Erdélyi Gábor, Cselenyák Luca, Henz Réka, Mester Kamilla, Korcsmáros Zsófia