Ugrás a tartalomra

Kamaramuzsika Nagytétényben

2017. augusztus 29. kedd
A Somogyi Vonósnégyes koncertezett a tétényi Nagyboldogasszony-plébániatemplomban
Kamaramuzsika Nagytétényben

Kamaramuzsika Nagytétényben

A nyáresti hangversenysorozat, a Sursum Corda első koncertjén, augusztus 19-én Haydn A Megváltó hét szava a keresztfán című művét a Somogyi Vonósnégyes előadásában hallgathatták meg az érdeklődők a nagytétényi Nagyboldogasszony-plébániatemplomban. A tételek között Hegedűs Katalin tolmácsolta egy amerikai pap gondolatait, ezzel is segítve a hallgatóságot az elmélyülésben.

A kétszeres Artisjus-díjas kvartett (Somogyi Péter – első hegedű, Lendvai György – második hegedű, Tóth Balázs – brácsa és Pólus László – cselló), amely kiváló játékával nagy sikert aratott a közönség körében, húsz éve alakult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola volt hallgatóiból. Az együttes tagjai koncertjeik mellett konzervatóriumi, illetve főiskolai tanárokként is kiemelt feladatuknak tekintik a vonósnégyes műfajának népszerűsítését.

Hegedűs Endre Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész feleségével, Hegedűs Katalinnal Sursum Corda címmel immár 2000 óta szinte minden évben – idén tizedik alkalommal – rendez zenei fesztivált.

A XXII. kerületi önkormányzat támogatásával megvalósuló Sursum Corda, azaz „Emeljük föl szívünket!” öt zenei programján augusztus 19. és szeptember 30. között vehetnek részt az érdeklődők Budafok-Tétény öt különböző helyszínén.

A következő zenei eseménynek a Vojnovich–Huszár-villa nyújt otthont, ahol Botos Veronika (brácsa), Hegedűs Katalin (zongora), Kecskeméti Rita (ének) és Kovács Gergely (kürt) ad kamarahangversenyt augusztus 26-án este hét órakor.

(Tamás Angéla)


Nyitókép: A Somogyi Vonósnégyes a nagytétényi Nagyboldogasszony-plébániatemplomban :: Fotó: Kocsis Zoltán