Ugrás a tartalomra

Királynők ha találkoznak

2018. február 05. hétfő
Wolf Katival idézik fel a Queen zenekar számait a Klauzál Házban
Királynők ha találkoznak

Ha egy ismert előadót akar az ember elérni, elég nagy valószínűséggel számíthat arra, hogy az illető az elfoglaltságai miatt a hívást átirányítja menedzserének vagy egy segítőjének. Ám ha valaki egy Queen-emlékkoncerten való szereplés lehetőségét veti fel, mindjárt az énekesnő válaszol az üzenetre. Wolf Kati esetében legalábbis biztosan.

Itthon a legtöbb ember számára ismerősen cseng a vokalista neve, talán azért, mert már egészen kicsiként ezen a pályán kötött ki, gyermekként ő énekelte a Vuk című rajzfilm főcímdalát. Visszatérésére 2010-ben került sor, amikor az X-faktor nevű tehetségkutató első évadában az élő adások közepéig menetelt, a következő évben pedig feltette a pontot az i-re. Az év női előadója lett, valamint ő képviselhette Magyarországot a Düsseldorfban megrendezett Eurovíziós Dalfesztiválon Szerelem, miért múlsz? / What About My Dreams? című produkciójával. Az elmúlt pár évben is folyamatosan közönség előtt szerepelt. Legutóbb például a január 11-én megrendezett Év Sportolója Gála keretei között lépett fel Zalatnay Sarolta, Csepregi Éva, Vincze Lilla, Keresztes Ildikó és végül Radics Gigi mellett, mint az elmúlt közel fél évszázad hazai popzenéjének egy-egy generációs képviselői. Óriási élmény és megtiszteltetés volt számára, hogy felkérték.

A korábban már említett Queen-emlékkoncert - ami március 18-án lesz a Klauzál Gábor Budafok-tétényi Művelődési Házban – elvállalása magától értetődő volt számára, hiszen a jazzesített hangvételű műsor igazi jazzénekesnőt kíván, Kati pedig ebben a műfajban is otthon érzi magát. A koncertet kísérő Budapest Jazz Orchestra már többször dolgozott együtt az énekesnővel, a felkérés pedig azért is volt hihetetlen boldogság számára, mert a Queen egykori frontemberét, Freddy Mercuryt tartja a valaha élt legjobb pop- és rockénekesnek. Ugyan csak felnőttként került bele az angol banda zenevilágába, de elmondása szerint mélyen belerögződött annak hangzásaiba. Nemcsak a számok hangminőségét csodálja, hanem a mély érzelmeket is, amik a legtöbb dalból áradtak.

És habár a Queen egy rockegyüttes volt, az énekesnő két előadótársával (Kocsis Tibor, Csordás Levente), valamint a jazz nagybandával gondoskodik majd arról, hogy az egykori megaslágerek egy újabb, finomabb oldalát hallhassa a nagyérdemű az eredetileg is jazzes hangzású szerzemények mellett. Ám a hűséges rajongóknak sem kell szomorkodni, hiszen a legtöbb ismert szám természetesen így is el fog hangozni, garantálva a szórakozást az előadás minden résztvevője számára. (Gáll Anna)