Ugrás a tartalomra

Kolozsvár kincsei

2017. augusztus 27. vasárnap
Németh Zsolt, a parlament külügyi bizottságának elnöke Kincses Kolozsvárért Díjat kapott
Kolozsvár kincsei

Kolozsvár kincsei

A kerületi Németh Zsolt, a parlament külügyi bizottságának elnöke a napokban megkapta a Kincses Kolozsvárért Díjat. Az elismerést a képviselő Kolozsvár főterén, a Kulturális Magyar Napok alkalmából vehette át. Németh Zsolt a díjátadás után úgy nyilatkozott: Nagy megtiszteltetés számára ez a díj, hiszen Kolozsvár kincseit a kolozsváriak őrzik évszázadok óta. Az, hogy ezekhez a kincsekhez köze van minden magyarnak, alapvetően az ő értékkonzervativizmusuknak köszönhető.

– Én is ennek köszönöm és ennek szellemében folytatom munkásságom! És köszönöm mindazoknak akik hitben és lélekben itt vannak velük/velünk és a Kincses Kolozsvár Egyesület minden tagjának, hogy minden évben összehív bennünket Kolozsvár főterére, ahol megtapasztalhatjuk a Tusványoson is átélt összetartozás érzését – hangsúlyozta Németh Zsolt. Németh Zsolt 8. Kolozsvári Magyar Napok rendezvénysorozatának több helyszínén is részt vett a rendezvényeken, például Tőkés László breviáriumának és Deé Nagy Anikó Hadadi báró Wesselényi Kata, egy hitben élő református asszony című könyvének bemutatóján a Bocskai-házban vagy az Antal Imre, a csángó festő – válogatás a Németh-Kriza gyűjteményből című kiállítás megnyitóján a Bánffy-palotában.

Mint ismert, nyolc év telt el azóta, hogy a Kincses Kolozsvár Egyesület és partnerszervezetei először szervezték meg a Kolozsvári Magyar Napokat. Az akkor még kétkedve fogadott rendezvénysorozatnak olyan szellemi kisugárzása volt, hogy példájára kulturális fesztiválok egész sora indult Erdélyben, a Partiumban és a Bánságban is. Németh Zsolttal következő lapszámunkban olvashatnak interjút.

(VH)


Nyitókép: Németh Zsolt, a parlament külügyi bizottságának elnöke és Gergely Balázs a Kolozsvári Magyar Napok főszervezője a díjátadón