Ugrás a tartalomra

Komolyan vettük a Bonyhádot

2018. szeptember 27. csütörtök
A Győr elleni kisiklást a tolnai Magyar Kupa-diadallal feledtette a BMTE
Komolyan vettük a Bonyhádot

„Nagyon komolyan vesszük a Magyar Kupát és a Bonyhád elleni mérkőzést, egyértelmű célunk, hogy továbbjussunk” – mondta a találkozó előtt vezetőedzőnk, Vitelki Zoltán, s Bonyhádon a helyi megyei osztály csapat ellen gyorsan kiderült, hogy a játékosok nem akarták cserben hagyni mesterüket a vasárnap délutáni összecsapáson, amelyen a 7. fordulóba jutás volt a tét.

Komolyan vettük a BonyhádotVitelki mester azt is hangsúlyozta, hogy „minden pályára lépő játékosra nagy feladat vár, mert tudjuk, hogy a bonyhádiak kettőzött erővel fognak küzdeni. Tisztában vagyunk vele, hogy egy alacsonyabb osztályú együttesnek mekkora kihívást jelent egy NB I-es vagy NB II-es rivális ellen pályára lépni.”
Valahogy úgy, ahogy két idénnyel ezelőtt a Budafok a nagy kupamenetelése közepette a Videoton ellen pályára lépett…
Szóval, sikerült túltenni magukat a játékosoknak a Győrtől Győrben elszenvedett 4-0-s bajnoki vereség keservein, s – ahogy Vitelki is rámutatott – egész héten a Bonyhád-meccsre készültek, nem pedig a múlton rágódtak.
„A meccs képe nem volt annyira lesújtó, mint amit a 0-4-es eredmény sejtet, csak éppen meddő volt a támadójátékunk. Hiányzott a gyilkos ösztön a fiúkból” – utalt vissza edzőnk még a bajnoki vereségre. „Más meccs lesz a Bonyhád elleni, ki kell jönnie a kétosztálynyi különbségnek, nagyobb önbizalommal kell játszania a BMTE-nek, és uralnia kell a meccset.”
Úgy is történt. Kovács Dávid lőtt két szép gólt, s ezzel kitört abból a hullámvölgyből, ahová a pontvadászat kezdetén került. Harmadik gólunkat Fekete Máté szerezte a 86. percben, ezzel beállítva a 0-3-as végeredményt.
„Kovácsnak nagyon kellett már ez a gól, és mindjárt kettő, ez remélhetőleg helyre rakja az önbizalmát” – mondta kulcsemberéről edzőnk.
Erre az önbizalomra nagy szükség lesz egy hét múlva, amikor azt a Kazincbarcikát fogadjuk, amelynek Gálhidi György az edzője. Az a Gálhidi György, aki tavaly még a BMTE szakvezetője volt…
„Pikáns meccs lesz, annyi szent, de nyernünk kell, hogyha fel akarunk zárkózni a középmezőnyhöz” – szögezte le Vitelki Zoltán.

(Ch. Gáll András)