Ugrás a tartalomra

Korioktatás a Piac téren

2017. február 03. péntek
Az akció bebizonyította, hogy igen népszerű lenne egy állandó jégpálya is a kerületben
Korioktatás a Piac téren

December közepe óta tart az ingyenes hoki-kori oktatás a budafoki Piac téren. Az óvodás és kisiskolás kerületi gyerekek heti egyszer, általában hétvégén vehetnek részt a programon. Az önkéntes tanárok profik, a MAC Jégkorong Akadémia játékosai.

Verőfényes napsütésben kezdődött el a korcsolyaoktatás a Piac téri jégpályán. Mintegy harminc gyerek érkezett szülői kísérettel január 21-én a pályára. Sok visszatérő, korcsolyázni még alig tudó óvodás vett részt az oktatáson ezen a napon is. A szülők nagyon örülnek ennek a lehetőségnek, hiszen sokan nem tudnak korcsolyázni, ezért a gyermeküket sem tudják erre megtanítani. Budafokon négy-öt 12-14 éves MAC-os jégkorongozó oktatja nagy figyelemmel a gyerekeket. Az egyórás oktatás elején felmérik a gyerekek tudását, és ez alapján osztják be őket csoportokba. A kezdők még csak a helyes esést és a felállást, a haladók a siklást, a legügyesebbek pedig már a különböző trükköket is megtanulhatják.

– Nagyon örülök, és támogatom a tanítványaimnak ezt a misszióját. Remélem, sikerül átadniuk a sok év alatt megszerzett tudás egy részét a kicsiknek, megszerettetik velük a korizást, és a kis tanítványok közül pár év múlva a hokipályán is láthatunk néhányat. A hokisok ezáltal némileg megismerik a sport edzői oldalát is, egy új szerepben is kipróbálhatják magukat a jégen. Azt gondolom, hogy aki át tud adni valamit másnak a saját tudásából, az jobb emberré válik – fejtette ki lapunknak nyilatkozva Ritter Zsolt edző. Az oktatók szerint nagyon lelkesek és vagányak az óvodások. Mindent elsőre megcsinálnak és nagyon gyorsan fejlődnek. A szülők a pálya széléről nézhetik a gyerekek korcsolyázását és az oktatást. – Nagyon jó látni, hogy az oktatók milyen nagy hozzáértéssel és empátiával segítik a kicsiket – mondta az egyik szülő. – A gyerekek többsége rendszeresen jár úszni, de ha lehetne a kerületben korcsolyázni, oda is szívesen eljárnának.

A MAC Jégkorong Akadémia játékosai most Csíkszeredára, majd Kanadába mennek játszani, de a jégpálya február végéig várja a családokat és a korcsolyázás szerelmeseit.

(Viszkocsil Dóra)