Ugrás a tartalomra

Korszerűsítés a BMTE-pályán

2018. január 24. szerda
Épül az új lelátó és áll az új, multifunkcionális fedett pálya is
Korszerűsítés a BMTE-pályán

Gőzerővel folyik a BMTE-sporttelep fejlesztése. A harmadik ütemben megvalósul egy fedett multifunkcionális pálya építése, egy 2000 férőhelyes lelátó kialakítása, és a nagy füves pálya világításának megoldása.

Szerkezetkész állapotban van már az a multifunkcionális fedett pálya, amelyen nemcsak focizni lehet majd, hanem kézilabdázni, kosarazni és más teremsportokat űzni a Promontor utcában. A jelenlegi állapotban az építmény nem ázik be, tető és szigetelés van rajta, a speciális padlóburkolatot azonban majd csak plusz 20 fokos hőmérsékletben lehet lerakni, ezért ezek a munkálatok tavasszal valósulnak meg.

Az 1150 négyzetméteres pálya fölött ragasztott faszerkezet van, ami kifejezetten szép látvány. A sporttelepen jelenleg folyamatban van annak a vasbeton tartószerkezetnek az építése, melynek köszönhetően a futballstadion 2000 férőhelyes lelátója fedett lesz. A szerkezet építése december végéig befejeződött. A 2200 négyzetméter területű, fából készült fedélnek köszönhetően a szurkolók nem fognak elázni a meccsek ideje alatt. A füves centerpálya világítását négy oszlopra szerelt, összesen 80 darab, egyenként 2000 wattos égő biztosítja majd. A világításnak meg kell felelnie az MLSZ által támasztott követelményeknek, vagyis a megvilágításnak és a fényeloszlásnak alkalmasnak kell lennie televíziós közvetítésekre is. (Erre – hála Istennek – tavaly már szükség is lett volna, amikor a Magyar Kupa elődöntőjében a Ferencvárost fogadtuk…)

A tervek szerint még idén elkészül a pálya világítása.

Mindez a 2014-ben megkezdett rekonstrukciós folyamat harmadik üteme. Az első két etapban 600 milliós beruházás keretében megújult a Fonyódi Antal Sportcsarnok, tatarozták a lepusztult kiszolgálóegységeket, az öltözőket, és rekortánborítással látták el az atlétikai pályát, vagyis a futókört, amelyet nemcsak az atlétikai szakosztály versenyzői használnak, hanem az amatőrök, a nagyközönség is.

A második ütemben felújították a fenti műfüves pályát, a nagy lelátót, kicserélték a székeket. S végül a most folyó harmadik ütem befejezésekor lesz igazán ékszerdoboz a patinás sporttelepből. (VH)