Ugrás a tartalomra

Matekzsenik Dél-Budán

2016. december 08. csütörtök
Idén is szépen szerepeltek a kerületi gyerekek a Bolyai matematika-csapatversenyen
Matekzsenik Dél-Budán

A dél-budaiak hatszáz versenyző csapata közül tizenöt kerületi csoport az első hat hely valamelyikén (a Kempelen tizenegy, a Rózsakert és a Gádor két-két helyezést gyűjtött be) végzett a dél-budai Bolyai matematika-csapatversenyen. Első helyezett lett, így Budafok-Tétényt képviselhette az országos fordulón a Kempelen Farkas Gimnázium négy csoportja és a Gádor Általános Iskola 2 X 2 néha 5 nevű csapata (képünkön).

A kempelenes diákok egyébként az idén is taroltak: a felső tagozatosok minden évfolyamában ők győztek. Az ötödikesek versenyében a Matek manók – Szaniszló Blanka, Zimonyi Barna, Kovács Márton, Palotás Levente (felkészítő tanáruk: Tolnai Judit és Csébics Anikó) –, a hatodikosok között az Okos lányok – Ányos Eszter, Dudás Zsófi, Jáky Lili, Rédei Viki (felkészítő tanáruk: Tolnai Judit). A hetedikes évfolyamon a Háromszor nulla – Árkosi Ivette, Benedek Zoltán, Sipos Zsombor (felkészítő tanáruk: Horváth Eszter) – és nyolcadikban az 53 év tapasztalat – Bárány Bálint, Diószegi Ádám, Gömörei Márton J, Kereszthury Péter (felkészítő tanáruk: Rakota Ilona) fantázianevű csapat. Nem véletlen tehát, hogy a 2016/2017-es tanévben Dél-Buda tanári fődíját Horváth Eszter, a Kempelen Farkas Gimnázium matematikatanára érdemelte ki.

Az országos matematikaversenyt november 19-én rendezték meg Budapest négy helyszínén, ahol Budafok-Tétény mindegyik döntőbe jutott csapata ismét nagyon kitett magáért. A harmadikosok a 11., az ötödikesek a 7., a hatodikosok a 9., a hetedikesek az 5., a nyolcadikosok a 19. helyet szerezték meg.

(Tamás Angéla)