Ugrás a tartalomra

Megújul a Bartók úti bölcsőde és óvoda

2018. február 22. csütörtök
Az önkormányzat saját forrásból és pályázati támogatásból megvalósuló beruházásának köszönhetően korszerűbbé válik az épület, mérséklődnek a fenntartási költségek és komfortosabbá válik a játszóudvar.
Megújul a Bartók úti bölcsőde és óvoda

A Bartók Béla úti épületegyüttesben működik az Egyesített Óvoda Bartók Tagóvodája, az Egyesített Bölcsőde Napraforgó Tagbölcsődéje és a Halacska Református Óvoda. Az önkormányzat  saját forrásból és a VEKOP „Kisgyermeket Nevelő szülők munkavállalási aktivitásának növelése” nevű pályázaton nyert közel 110 millió forintos támogatásból korszerűsíti az épületegyüttest.

Ennek részeként megújítják az épület homlokzatát, melynek során elkészítik a lapostető és a homlokzatok hőszigetelését, így kisebb lesz az épület fenntartási költsége. A mozgásukban korlátozottak számára is kényelmesen használható parkolót alakítanak ki, és mindhárom intézmény bejárata akadálymentessé válik: a Halacska óvoda bejáratánál levő rámpát megújítják, a bölcsőde és a Bartók óvoda bejáratához pedig teljesen újat építenek a jobb megközelíthetőség érdekében. A bölcsődében akadálymentes mosdót is kialakítanak. A gyerekek szempontjából legmeghatározóbb az udvar megújítása lesz, melynek során, a tavaly épített tocsogó melletti területet füvesítik, és egy újabbat is létrehoznak. Az előző évben megvalósult taposóösvény mellett gumiburkolatú játszóterületet alakítanak ki, mely fölé napvitorlák kerülnek, így a belső terület is teljes értékű, biztonságos játszóudvarrá válik. Mind az óvoda, mind pedig a bölcsőde udvarára párakapukat telepítenek, melyek segítik a felfrissülést a meleg időben.

Az önkormányzat saját forrásból új, háromrétegű, hőszigetelő üvegezésű nyílászárókra cseréli az épület homlokzati ablakait és ajtaját.

Budafok-Tétény önkormányzata elindította a közbeszerzési eljárást, a munkák befejezésének várható ideje 2018. augusztus 1.

Az önkormányzat kérésére a munkákat az intézmények zárvatartási idejében, és a gyerekek napirendjéhez igazodva végzik. Fontos hangsúlyozni, hogy a munkálatok ideje alatt az egyébként a Bartók úti épületbe járó óvodások és bölcsődések elhelyezést kapnak környékbeli más tagóvodákban és tagbölcsődékben, mint ahogyan a Halacska óvodásai is vendégeskedhetnek ez idő alatt a református óvoda Anna utcai épületében. A nyári működéssel kapcsolatos részletes tájékoztatás minden érintett intézményben folyamatosan elérhető lesz.