Ugrás a tartalomra

Mezőgazdász tábor Szigetcsépen

2017. augusztus 08. kedd
Borászati iskolánk nyári tábort indított az agrárium iránt érdeklődő diákoknak
Mezőgazdász tábor Szigetcsépen

A Soós István Borászati Szakképző Iskola és Magyarország egyik legnagyobb gépforgalmazó cége együtt várja a diákokat a szigetcsépi mezőgazdász táborba. Ez az első alkalommal meghirdetett ilyen jellegű egyhetes tábor. Az iskola pedagógusai és meghívott neves szakemberek tartanak majd előadásokat a gyerekeknek.

Rengeteg élmény és gyakorlatban elsajátítható ismeretanyag várja a júliusban és augusztusban induló mezőgazdász táborban az érettségi előtt vagy után álló diákokat. A bentlakásos tábor fő célja, hogy a fiatalok közelebbről is megismerjék a mezőgazdaságot, az élelmiszeripart, az agráriumot, és ha megtetszik nekik, akkor ennek megfelelően válasszanak szakmát.

A mai világban nagy kereslet van ezeken a területeken a jó szakemberekre – mondta Földesi Gyula, az iskola igazgatója. A táborban a diákok kipróbálhatnak régebbi és modern mezőgazdasági gépeket is, amelyeket nem a hagyományos szerszámkészlettel kell megjavítani, hanem laptop segítségével számítástechnikai programok mutatják meg a hiba forrását, és indítják újra a rendszert. A tábor szervezői azonban úgy gondolták, hogy a tanulók ne csak a mostani eszközöket ismerjék meg, hanem a kezdetekben használt földművelési módszereket is próbálják ki. Így lehetőség lesz a lóápolásra, felszerelésére, a munkára való felkészítésre és a lóval zajló fizikai munka végzésére is.

A táborozókat saját ellátásukba is bevonják a szervezők, így megtanítva, hogy mennyire értékes munkát is végeznek a mezőgazdasági dolgozók.

A mezőgazdász táborok július 24-én és augusztus 7-én indulnak. A táborba a titkarsag@borasziskola.hu e-mail címen vagy a 06-1/426-5384-es telefonszámon lehet jelentkezni.

(Viszkocsil Dóra)