Ugrás a tartalomra

Mozi lesz a mozi helyén

2017. augusztus 28. hétfő
A borfesztiválon filmvetítések lesznek a budafoki Piactér melletti területen
Mozi lesz a mozi helyén

Mozi lesz a mozi helyén

Az évek óta elhanyagolt, romos Budafok mozi épületét a nyár folyamán néhány nap alatt lebontották, és helyére egy rendezett közösségi teret alakítanak ki. Az önkormányzat elképzelése szerint a területen átmenetileg többféle hasznosítás is szóba kerülhet, bővíthető például a Piactér közösségi funkciója, de a parkoló bővítésének is helyet adhat. Az idei 28. Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon pedig az egyik új helyszín az egykori mozi területén lesz, Szieszta Pont néven.

A Szieszta Pontot a szervezők úgy alakítják majd ki, hogy az alkalmas legyen a nyugodt, meghitt borozás melletti beszélgetésekre. Ezt az igényt a borfesztiválon eddig részt vevő látogatók vetették fel, hogy szeretnének a színpadoktól távol leülni és baráti társaságokkal elfogyasztani kiváló minőségű borokat. A Szieszta Ponton nemcsak árnyékos, kényelmes ülőhelyek lesznek, hanem határon túli híres borászatok standjai is. A hosszú éveken át megrendezett Kárpát-medencei Borászok Találkozója ismét életre kell, hiszen újra a kerületünkbe látogat majd Maurer Oszkár, Rozsmán István, Mátyás András és Balla Géza is a díjnyertes boraival. Az új helyszínen lesz még filmvetítés is, így emlékezve a hely szellemére.

Napközben mesefilmeket nézhetnek a gyerekek, az esti órákban pedig magyar vígjátékokat vetítenek a szervezők. A határon túli borok mellett hazai prémiumborokat is kóstolhatnak a látogatók, jelen lesz Gere Attila Pincészete, a Nyakas Pince, a Mokos Pince vagy éppen a Simigh Családi Pincészet is. A három nagy színpad találkozásában fekvő új helyszín közelében található a Szent István téri játszótér, ami az idei borfesztiválon ad otthont először az évek óta rendkívül népszerű Gyermekligetnek. A szervezők a hatalmas fákkal körülölelt területre interaktív játékokat, kézműves-foglalkozásokat, régi idők játékait és ugrálóvárat álmodtak meg kicsiknek és nagyoknak.

(Viszkocsil Dóra)


Nyitókép: A volt Budafok mozi helyén új helyszínt alakítanak ki a borfesztiválon, Szieszta pont néven :: Fotó: Kocsis Zoltán