Ugrás a tartalomra

Nagy örömmel fogadták a Budafok-Tétényi Mikulás ajándékokat a kárpátaljai társtelepülésen, Mezőkaszonyban

2015. december 07. hétfő
67 személyre szóló Mikulás-csomagot és öt felújított asztali számítógépet adott át pénteken a Beregszászhoz közeli Mezőkaszony óvodásainak és önkormányzati intézményeinek a Budafok-Tétényi önkormányzat és a 22. kerületi Fidelitas képviselőiből álló Mikulás-delegáció.
Nagy örömmel fogadták a Budafok-Tétényi Mikulás ajándékokat a kárpátaljai társtelepülésen, Mezőkaszonyban

Tóth Sándor, Mezőkaszony polgármestere köszönetet mondott az ajándékokért a település nevében, hangsúlyozva, hogy nagy hasznát veszik majd a községi intézmények a számítástechnikai eszközöknek, ezek közül hármat az óvodának és a két iskolának adnak, a másik kettővel pedig a polgármesteri hivatal elavult gépeit váltják le. Szalipszki Endre beregszászi magyar főkonzul meghatónak nevezte azt a – mint fogalmazott – gondoskodást, amely nap mint nap tapasztalható az anyaország részéről a kárpátaljai magyarság iránt. Úgy vélte, nagyon hasznos és praktikus dolgok érkeznek Kárpátaljára Magyarországról. A Kárpátalja iránt megnyilvánuló sokrétű anyaországi gondoskodás egyre inkább folytonos formát ölt – emelte ki a diplomata. Darcsi Karolina, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség kommunikációs titkára meghatónak és elismerésre méltónak nevezte, hogy a budafok-tétényiek az első kapcsolatfelvétel óta kitartóan, rendszeresen és az igényekhez igazodóan segítik a nehéz sorsú kárpátaljai nemzettársaikat.

 

Nagy örömmel fogadták a Budafok-Tétényi Mikulás ajándékokat a kárpátaljai társtelepülésen, Mezőkaszonyban

 

Szepesfalvy Anna alpolgármester a mezőkaszonyi polgármesteri hivatalban tartott átadási ünnepségen úgy fogalmazott, Budafok-Tétény önkormányzata mindig is az elsők között volt a segítségnyújtásban, ha a határok feletti nemzetegyesítés érdekében cselekedni kellett. Ezt tette a székely zászló elsőként való kitűzésekor is és akkor is, amikor a kárpátaljai magyar testvéreink élethelyzete ezt szükségessé tette. Mindezért a budafok-tétényieké az érdem, a mostani Mikulás-akció sikere is a kerület lakosságának az érdeme, köszönet érte –mondta Szepesfalvy Anna. A mezőkaszonyi bölcsőde és óvoda Mikulás ünnepségén csillogó gyerekszemek, boldog mosolyok nyugtázták, hogy sikeres volt a kezdeményezés, örömöt hozott a Budafok-Tétényi Mikulás Mezőkaszonyba.


Kapcsolódó anyagok:

http://www.promontortv.hu/2015/12/21/nagy-orommel-fogadtak-a-budafok-tetenyi-mikulas-delegaciot-mezokaszonyban/

A Kossuth Rádió Határok nélkül című műsorának december 4-i adásában az utolsó előtti riport a budafok-tétényi Mikulás delegáció mezőkaszonyi látogatásáról készült.

A mezőkaszonyi látogatásáról készült rövid tudósítás az M1 pénteki 18 órai Híradójában(A videóban 24.55-től ):
http://www.mediaklikk.hu/video/hirado-m1-1800-2015-12-04-i-adas/