Hírek

Ne várja meg, míg a tűzoltók mennek ki önhöz!
Vegyen részt a három nyílt napunk valamelyikén és tegye fel kérdését! - írja sajtóközleményében a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
2017-09-15

A katasztrófavédelem egész évben ellenőrzi, mennyire tartják be a társasházakban a tűzvédelmi előírásokat. Szeptember közepén egy háromnapos akció keretében minden lakástulajdonos, bérlő, közös képviselő, lakásszövetkezeti tag és érdeklődő számára lehetőség nyílik arra, hogy közvetlenül forduljon a katasztrófavédelemhez a társasházak tűzvédelmével kapcsolatos kérdéseivel.

Ha valaki nincs tisztában azzal, hogy a társasházban hova szabad vagyonvédelmi rácsot felszerelni, hol lehet a kerékpárt tárolni, hova lehet kitenni a kukát, vagy éppen a virágot, az most a helyi katasztrófavédelmi kirendeltség nyílt napján választ kaphat. Három napon keresztül, szeptember 18. és 20. között minden nap 10 és 16 óra között az ország valamennyi kirendeltségén várják az érdeklődőket.

A tűzoltók egész évben sorra járják a társasházakat és ellenőrzik azok tűzvédelmi helyzetét. Ezeknek az ellenőrzéseknek a célja nem a bírságolás, hanem az épületben élők biztonságának javítása, azonban gyakran mégis több százezer forintos bírságot kell súlyos, vagy ismétlődő hibák miatt kiszabni. Tavaly mintegy háromszáz alkalommal riasztották a fővárosi tűzoltókat társasházban keletkezett tűzhöz. Idén eddig 210 ilyen eset volt, nagy valószínűséggel ezeknek egy részét meg lehetett volna előzni.

Bizonytalan a lakását érintő tűzvédelmi kérdéssel kapcsolatban? Ne várja meg, amíg a tűzoltók mennek ki ellenőrizni, vegyen részt a három nyílt napunk valamelyikén és tegye fel kérdését!

A kirendeltségeink az alábbi címeken érhetők el:

            Budapest Észak-Budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség (I-II-III-XII. kerület)              Budapest 1035, III. ker. Vihar u. 3.

            Dél-Budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség (XI-XXI-XXII. kerület)                              Budapest 1113, XI. ker. Tas vezér u. 9.

            Észak-Pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség (IV-XIII-XIV-XV-XVI. kerület)               Budapest 1131, XIII. ker. Zsinór u. 8-12

            Közép-Pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség (V-VI-VII-VIII-IX-X. kerület)                 Budapest 1081, VIII. ker. Dologház u. 3.

            Dél-Pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség (XVII-XVIII-XIX-XX-XXIII. kerület)           Budapest 1191, XIX. ker. Üllői út 235.