Ugrás a tartalomra

„Nemcsak kenyérrel él az ember!”–

2016. január 13. szerda
Újévi könyvgyűjtési akció indul a kárpátaljai magyarokért a kerületben. A felajánlott könyveket a Klauzál Házban, az önkormányzat portáján és a Rózsakerti Demjén István Református Iskola titkárságán lehet leadni.–
„Nemcsak kenyérrel él az ember!”–

Fontos az anyagi támogatás, az élelmiszersegélyek is létfontosságúak a nehéz helyzetbe került nemzettársaink számára, de a szellemi táplálék is fontos! A közösségi és az egyéni túlélést nagymértékben segíthetik a magyar könyvek. A mezőkaszonyi társtelepülés községi- és iskolai könyvtárának támogatására könyvadomány-gyűjtési akció kezdődik a kerületben.

A szervezők arra kérik a közintézményeket, iskolákat, egyházakat, civil szervezeteket, hogy csatlakozzanak a január 11-e és február 15-e között meghirdetett gyűjtéshez. Civil kezdeményezésről van szó, az ötletgazda felhívásához csatlakozott támogatásával az önkormányzat. A Klauzál Háznál és a Városháza bejáratánál hivatali-, nyitvatartási időben várják a magánszemélyek és a szervezetek könyvadományait. A főszervező-ötletgazda, a kárpátaljai származású, budatétényi lakos, dr. Husznai Katalin a Városházi Híradónak elmondta: kezdeményezését nagy örömmel fogadta Radvánszky Ferenc, a Mezőkaszonyi és Bótrágyi Református Egyházközség lelkipásztora és a mezőkaszonyi polgármester, Tóth Sándor is. A Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumi elnöke, Pál Sándor vállalta, hogy a budafok-tétényiek által felajánlott és összegyűjtött könyveket eljuttatják a társtelepülésünkre, Mezőkaszonyba. Az egyénileg vagy az intézmények, szervezetek által felajánlott könyveket a Klauzál Gábor Művelődési Központ bejáratánál lévő infópultnál, az önkormányzat portáján és a Rózsakerti Demjén István Református Iskola titkárságán lehet leadni 8 és 16 óra között.  Az akcióhoz menet közben csatlakozó szervezetekkel, intézményekkel és újabb gyűjtőpontokkal kapcsolatos információkat folyamatosan nyomon követhetik majd az önkormányzat honlapján, a budafokteteny.hu-n.

Amennyiben nagyobb mennyiségű könyvet szeretne felajánlani és az elszállítással kapcsolatban segítségre lenne szüksége, kérjük vegye fel a kapcsolatot telefonon a kezdeményezés főszervezőjével, dr. Husznai Katalinnal a 30/ 270 2451-es vagy a 1/362 5011-es telefonszámon.