Ugrás a tartalomra

Női vonal a borpincében

2018. május 29. kedd
A Hirös Gasztro Színház társulatának előadása a Lics pincében
Női vonal a borpincében

Ötféle finom bor és ötféle különleges sütemény társaságában vezette végig a női lelkiállapot öt fázisán a Hirös Gasztro Színház társulata a Lics pincében összegyűlt érdeklődőket. Az ország egyedülálló, improvizatív teátruma az öt jelenetből álló Női vonal című előadásával a színház és gasztronómia egységét kívánta megteremteni úgy, hogy a Lics pince nedűi és az azokkal színben és ízben harmonizáló, Kiss Márta által készített édességek a színházi élmény szerves részeként jelenjenek meg az est folyamán.

A kislánykorban kezdődő, lazán összegyúrt történet egyre mélyebbre ás a női lélekben. Sáros Gábor rendező az irodalom kiemelkedő alkotóit, Weöres Sándort, József Attilát, Shakespeare-t, Erdős Virágot és végül Örkény Istvánt hívta segítségül ahhoz, hogy a két színésznő, Bogdán Réka Orsolya és Kovács Vanessza, valamint a csellós Kertész Endre közreműködésével a gyermeki gondolatoktól indulva bemutassa a tizen- és huszonévesek változó lelkiállapotait, majd az anyaságot, és végül a Macskajáték szövegeit felhasználva az időskort.

Az ártatlanságot jelképező, fehér színű, édes, aszalt gyümölcsös, kókuszkabátos energiagolyó mellé Lics Judit borász friss, gyümölcsös újbort, Pákozdról származó chardonnay-t kóstoltatott, a málnahabos, sajtkrémmel töltött vörösbársony muffin mellé pedig félszáraz cserszegi fűszerest. A fiatal, párját kereső nők jelenetéhez rozmaringos, sós karamellával koronázott, chilis-csokis, trüffelkrémes muffint ajánlott a süteményeket bemutató Rácz Annamária, amelyhez Lics Judit egy „szexi” nedűt, a 2017-es évjáratú, szekszárdi borvidékről származó kadarka rosét párosította. Az áldott állapothoz és gyermekvállaláshoz roppanós mogyoróval töltött, nutellás csupacsoki és egy könnyed, száraz vörösbor, a Szekszárdi Cabernet Franc, a szépkorú hölgyek lelkiállapotához pedig a rusztikus diódarabkákkal és étcsokival készült, békebeli vajas keksz és az érett, testes Merlot dukált.

A különleges színházi est, az egyedi készítésű süteményekkel kísért, rendhagyó borkóstoló a következő Pincejáratra szóló meghívással és egy utolsó koccintással ért véget.  

(Tamás Angéla)