Olasz hangulat Budafok-Tétényben
Itália csodái a Camponában
2016-02-26

Bár hosszabbodnak a nappalok, és néha már felvillantja jöttét a közelgő tavasz, még nagyon tél van. Ilyenkor igazán jólesik egy kicsit az önfeledt nyárra gondolni, és legalább képzeletben kalandozni egy nagyot. Kék ég, tenger, napsütés, finom falatok – ó, de jó is lenne egy kicsit a napfényes Itáliában lenni, nem igaz? Aki már járt Olaszországban, mindig újra és újra szeretné élni az élményt, aki pedig még nem, az egészen biztosan dédelgeti a tervet, hogy egyszer eljut a pizza, a tiramisu és a dolce vita hazájába. Olaszország persze ennél sokkal több, hiszen megszámlálhatatlan jellegzetes épülete és csodás természeti adottsága várja a látogatókat, a vonzó tengerpartok és a felülmúlhatatlan olasz gasztronómia mellett.

 

Most viszont nem csupán álmodozni lehet otthon a kanapén, hanem egy picit belekóstolni az olasz életérzésbe, hiszen a családi élményközpont, a Campona néhány hétre idevarázsolja nekünk Budapestre Itália néhány lenyűgöző csodáját. A bevásárlóközpont látogatói tanúi lehetnek annak, ahogyan elkészül az a 6 db, igen látványos homokszobor, amelyet a helyszínen öntenek végső formába az alkotók.

Az utóbbi években azonban egyre nagyobb divattá vált a művészi homokszobor-alkotás, igen gyakran tartanak kiállításokat, fesztiválokat a világ számos pontján. Ezeknek az alkotásoknak az elkészítése egészen más technikával történik, hiszen stabil alapszerkezetre kerül fel a homok, a részletgazdag megmunkálás érdekében pedig ecsetekkel és vésőkkel is dolgoznak az alkotók, sőt a végén egy különleges fixáló spray segítségére is szükség lehet. Ebbe a misztikus folyamatba kukkanthatnak bele a látogatók.  Homokszoborként látható az „olasz csizma” térképe, rajta a főbb nevezetességekkel, felépült a jellegzetes pisai ferde torony is, de olasz hangulatot idéz Botticelli Vénusza a nagy kagylóval, Michelangelo Dávid-szobra, a Mona Lisa-relief, Leonardo-aranymetszése, a jellegzetes kör, benne az emberrel.

Mindemellett hódolhatunk a Camponában az olasz nyelv, kultúra és gasztronómia szépségeinek is, hiszen szombatonként, azaz február 27-én, március 5-én és 12-én is izgalmas és színes programok várják az érdeklődőket. A helyszínen villám olasz nyelvórákat is lehet venni, a Cine Citta Café és Restaurant közreműködésével pedig bepillantást nyerhetnek az érdeklődők egyebek mellett az igazi olasz kávé, a bruschetta, a tiramisu, a gnocchi készítésébe is.

 

Részletes programok itt: www.campona.hu