Ugrás a tartalomra

Operettprimadonna Budafokon

2018. november 11. vasárnap
Szóka Júlia énekesnő dalban és prózában is otthon van
Operettprimadonna Budafokon

Operettprimadonna BudafokonMozgalmas napjai, hetei voltak októberben Szóka Júlia operettprimadonnának, aki különösen az Idősek napja alkalmából volt igen kapós, bejárta szinte az egész országot. Budafokon is járt, egy igen jó hangulatú műsorral köszöntötte a kerület nyugdíjasait a Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesülete székházában.

– Jól ismerik önt a kerületben, hiszen nem először láthatta itt a közönség.
– Valóban, az évek, sőt lassan már évtizedek alatt többször léptem fel Budafokon és Budatétényben különféle rendezvényeken. Szeretek ide járni, mert mindig barátsággal, szeretettel fogadtak, sok barátunk is itt lakik, akikkel rendszeresen találkozunk.
– Ezek szerint barátok közt érzi magát a kerületben?
– Szó szerint, hiszen az éppen most húszéves Barátok köztben évekkel ezelőtt több jelenetben játszottam, itt forgattunk Budafokon. Nagy élmény volt, mert egy olyan csodálatos kúriában vették fel a jeleneteket, amelyben néhány napra milliomosnak éreztem magam. Igaz, egy milliomos üzletasszony, Adél bőrébe kellett belebújnom a szerepem szerint.
– Énekelt is a filmsorozatban? Mégiscsak énekművészként, operettprimadonnaként ismerik…
– Ez igaz, erről számos tévé- és rádiófelvétel tanúskodik. Másfél évtizedig voltam az Operettszínház tagja, éppen húsz éve pedig az Év primadonnájává választottak, de a Barátok köztben, sajnos, nem kellett énekelnem. Különben nem áll tőlem távol a prózai szerep sem, játszottam például Csurka István Döglött aknák című színdarabjában Koncz Gáborral és Ujlaki Dénessel – éppen Budafokon, a Klauzál Házban volt a bemutató 2006 novemberében –, de Móricz Zsigmond Nem élhetek muzsikaszó nélkül című színművében is szerepet kaptam. S ne felejtsük, az operett is tele van prózával.
– Nemcsak az operett műfajban, de a nóták világában is otthon van.
– Nagyon szeretek nótázni a magánéletben és a színpadon is. A Dankó Rádióban rendszeresen énekelek magyar nótákat. De emellett a klasszikus dalok is közel állnak hozzám, hiszen az érdi Lukin László Alapfokú Művészeti Iskolában tanítom ezt a műfajt.
– Az október igen mozgalmas volt a számára. Az évvége is sok fellépést ígér?
– November elején, Nagyvárad mellett Magyarremetén énekelek a Magyar nóta határok nélkül című nótaesten, de a Duna TV Jó ebédhez szól a nóta című műsorába is meghívtak, emellett pedig egy Katalin-bálon is fellépek. (Temesi László)