Ugrás a tartalomra

Országos sikerek a Klauzál Házban

2018. február 26. hétfő
Lapunk fotóriportere első díjat kapott a Kultúrházak éjjel-nappal szakmai zsűrijétől
Országos sikerek a Klauzál Házban

Országos sikerek a Klauzál HázbanOrszágos sikerek a Klauzál Házban

A Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű országos közművelődési kezdeményezés mindkét szakmai pályázatán nagyszerű eredményt ért el a Klauzál Gábor Budafok-tétényi Művelődési Központ – tudtuk meg Gazdik Istvántól, az intézmény igazgatójától. Kocsis Zoltán, lapunk fotóriportere a Képben van a sokszínűség címen meghirdetett fotópályázat szakmai első díját kapta, Czimbal István, a Klauzál Ház grafikusa pedig második helyen végzett Az év közművelődési plakátja pályázaton.

A Magyar Népművelők Egyesülete az idén a „Helyben van a sokszínűség” szlogen jegyében hirdette meg a közösségi művelődési intézmények tevékenységét bemutató, népszerűsítő Kultúrházak éjjel-nappal országos rendezvénysorozatot. A Klauzál Ház nívós, sokszínű rendezvényfolyammal csatlakozott a kezdeményezéshez.

Február 2-án Temesi Bertalan, Magyarország egyik legjobb basszusgitárosa látogatott el a házba s adott nagy sikerű közös koncertet a Puskás Csaba vezette Budafok Big Band zenekarral, a Jazz+Mi+Ti eseménysorozat részeként. Másnap, február 3-án a Budafoki Dohnányi Zenekar a Görög testvérek, Enikő és Noémi közreműködésével a Bonbon Matiné ifjúsági koncertsorozat keretében adta elő Saint-Saëns Az állatok farsangja című művét, este pedig szenior örömtánc, valamint gyertyafényes jóga és meditáció várta a szórakozni, feltöltődni vágyókat. A harmadik nap, február 4. már a farsang jegyében zajlott, interaktív koncertet adott a Kolompos Zenekar, volt jelmezes felvonulás, kreatív foglalkozások és fánkevő verseny is volt, este pedig a Kézműves Kultúra formáció kortárs zenei performance mellett csokoládéköltemények készítésével is megpróbálkozhattak a látogatók.

A Magyar Népművelők Egyesülete két pályázatot is meghirdetett az eseményfolyamhoz kapcsolódóan. A Képben van a sokszínűség elnevezésű fotópályázatra a február 2–4. közötti eseményeken készült képekkel lehetett nevezni. A szakmai előzsűrizés után a közönség szavazhatott, itt a 4. helyet szerezte meg Kocsis Zoltán sorozata, megkapta viszont a szakmai zsűri által odaítélt első díjat!

„Az év közművelődési plakátja” címért 2017-ben készült munkáikkal versenghettek a pályázók. A neves szakemberekből álló zsűri Czimbal István IV. Klauzál Jam plakátját a 2. hellyel díjazta.

A díjazottak a Kispesti Munkásotthonban, a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat záró sajtótájékoztatóján vették át a díjakat Bordás Istvántól, a Magyar Népművelők Egyesületének elnökétől. A nyertes plakát és fotósorozat megtekinthető a Klauzál Házban, de része lesz a Magyar Népművelők Egyesülete Országos Vándorgyűlésén nyíló kiállításnak is. (VH)