Ugrás a tartalomra

Osztálytalálkozó neves színészekkel

2018. október 02. kedd
A főiskolás évek kovácsolták össze a társaságot
Osztálytalálkozó neves színészekkel

Különleges osztálytalálkozót rendeztek a Klauzál Házban szeptember 13-án színészeknek és nézőknek. Osztálytalálkozó címmel „friss” dokumentumfilmet vetítettek, majd utána „megelevenedtek” a szereplők a színházterem színpadán…

Anger Zsolt, Gregor Bernadett, Hajdu Steve, Kamarás Iván, Kéri Kitty, Marozsán Erika és Schell Judit – néhány ismert név a Színművészeti Főiskola egyik osztályából. Róluk szól az Osztálytalálkozó című film, amelynek az ötletgazdája és kivitelezője – rendezője, szerkesztője – a kerületünkben élő Ujvári Csaba, aki szintén velük végezte el a főiskolát, kitanulta a színészmesterséget, ám a filmes szakma felé vezetett az útja. Az ötvenperces film után a Klauzál Ház majdnem megtelt színháztermének nézői megtudhatták, hogy október közepén az RTL Magyarország vetíti le elsőként ezt a dokumentumfilmet, mely az MTVA Mecenatúra program segítségével jött létre. Hogy miről szól az Osztálytalálkozó című dokumentumfilm? Ezt megtudhattuk Ujvári Csabától:
– 1995-ben a Színművészeti Főiskolán tizenketten diplomáztak Horvai István és Kapás Dezső színész osztályában – mondta. – Olyan színésznövendékek, akik nem választották egymást, mégis négy éven keresztül együtt töltötték a nap huszonnégy óráját, azzal a szándékkal, hogy az iskola sikeres elvégzése után meghódítják a közönséget. A végzett színészek nagy részéből mára ismert és elismert művészek lettek. Az együtt töltött főiskolás évek kovácsolták össze a társaságot, akik azóta – immár negyed évszázada – minden év április 11-én osztálytalálkozót tartanak az egyik fővárosi kávézóban. Az egykori osztálytársak figyelnek egymásra, megnézik egymás játékát filmben, színdarabban.
Az Osztálytalálkozó című dokumentumfilm feleleveníti az elmúlt huszonöt év eseményeit, sok humorral, archív felvételekkel, közös visszaemlékezésekkel.
Erre a filmre mondják, szerethető. De erről október közepén jóval többen is meggyőződhetnek, mint ahányan a Klauzál Házban a vetítésen megjelentek, a televízió képernyője előtt ülve. (Temesi László)