Ugrás a tartalomra

Óvodások a Szivárvány Klubban

2015. október 09. péntek
A Halacska Református Óvoda gyermekei Noé történetét adták elő az időseknek
Óvodások a Szivárvány Klubban

Az idősek napja alkalmából érkeztek óvodások a Szivárvány Idősek Klubjába a szomszédos Halacska Református Óvodából. A két intézmény nagyon jó kapcsolatot ápol, hiszen amikor a gyerekek az udvaron játszanak, az idősek rendszeresen beszélgetnek az óvodásokkal. Az Anna utcában található intézmény hétfőtől péntekig reggel 8-tól délután 4-ig várja az időseket.

Az óvodások több meglepetéssel is érkeztek, először Noé bárkájának történetét mesélték el, majd énekeltek az időseknek, végül pedig ajándékot is átnyújtottak a mosolygós klubtagoknak. Az idősek öleléssel, süteménnyel és saját készítésű ajándékokkal mondtak köszönetet. A Szivárvány Klubnak 35 tagja van, a heti programokat mindig az idősek találják ki. Közkedvelt elfoglaltság náluk a társasjáték, a torna, a kirándulás, a filmnézés és a kézműves-foglalkozás. A klubban két gondozó, egy konyhás és egy klubvezető dolgozik, akik mindig az idősek kívánságát figyelik.

Nagy Ibolya klubvezető elmondta: nagyon jó közösség van a Szivárvány Idősek Klubjában. Sokat nevetgélnek, és az itt töltött idő megszépíti a szürke hétköznapokat. Sokszor szövődtek már barátságok is, ami az egyedül élő idős emberek számára nagyon fontos. Az óvodásokkal történő találkozás pedig hatalmas élmény a számukra, hiszen sokan közülük alig tudnak találkozni az unokájukkal. A tervek szerint decemberben a klubtagok látogatnak el a Halacska Református Óvodába és lepik meg a gyerekeket valamilyen ajándékkal. (V. D.)

Kapcsolódó anyagok:

http://www.promontortv.hu/2015/10/12/generaciok-talalkozasa-a-szivarvany-idosek-klubjaban/