Ugrás a tartalomra

Szárnyaló pillangók a Camponában

2016. április 01. péntek
Utazó lepkekiállítás érkezik Budapestre a Campona Bevásárló-és Szórakoztatóközpontba április 11. és 30. között.
Szárnyaló pillangók a Camponában

A kiállítás megálmodója a székelyföldi Parajdi Lepkeház, ahol állandó kiállításként tekinthetőek meg a szebbnél szebb trópusi pillangók az év melegebb szakaszában. Ez a csoda érkezik most Budapestre, hogy elkápráztassa a fővárosiakat közel 80 négyzetméteren, ahol szabadon repülve megismerhetők majd a csupán 1-2 hétig élő trópusi lepkék. A kiállítás mellett számos izgalmas gyerekprogrammal is készülnek a szervezők, mind-mind pillangós tematikát követve.

Egyenesen a trópusokra utazhatunk a Camponával tavasszal, hiszen a bevásárlóközpont ad helyet áprilisban egy különleges utazó pillangókiállításnak. 5-6 trópusi faj több mint 100 egyede lesz egyszerre látható ezen időszak alatt egy számukra kialakított, kellemes, barátságos környezetben, ahol csobogó és szabadon repkedő zebrapintyek járulnak hozzá a teljes trópusi élményhez. A kiállított lepkék dél-amerikai, afrikai és ázsiai országok lepkefarmjairól érkeznek báb formájában és már itt, Budafok-Tétényben kelnek ki, hogy elkápráztassák a nézőket.

A kiállítás alatt egy keltető szekrény is fel lesz szerelve a bevásárlóközpontban, ahol a látogatók megfigyelhetik a kikelés folyamatát, mely a megfelelő hőmérséklet és páratartalom biztosítása mellett fajtól függően néhány nap alatt lezajlik. A lepkék táplálékáról virágos növények és magas cukortartalmú gyümölcsök gondoskodnak, az információs táblákon pedig minden izgalmas részlet megismerhető lesz a különböző fajokkal kapcsolatban.

A különleges látványosság mellé még számos pillangós élménnyel készül a Campona, hiszen lehet majd fotózkodni pillangószárnyakkal, lesz pillangós arcfestés, kiskertész tanoda és kézműves foglalkozás is, ahol szintén a pillangók játsszák majd a főszerepet. Az egész esemény ideje alatt egy rajzkiállítás is megrendezésre kerül a Camponában, méghozzá csupa olyan pillangós rajzból, melyeket az előzetesen gyermekek számára meghirdetett rajzpályázat legjobb műveiből állít össze a zsűri. Természetesen zenei műsorokban sem lesz hiány, Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar április 23-án és 30-án is koncertet ad kedvenc dalaiból. Mindezek mellett pedig számos nyereménnyel és hatalmas vásárlási kedvezményekkel is várják a látogatókat a szervezők.

Időpont:
2016. április 11-30.

Helyszín:
Campona Bevásárló-és Szórakoztatóközpont
1222 Budapest, Nagytétényi út 37-43.