Ugrás a tartalomra

Szeretethíd Kárpát-medencei református önkéntes napok – Budafok-Tétényben is

2016. május 20. péntek
Idén nyolcadik alkalommal szervezi meg a Szeretethíd programot az idén 10 éves Magyar Református Szeretetszolgálat. A megnyitó ünnepséget a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskolában tartották.
Szeretethíd Kárpát-medencei református önkéntes napok – Budafok-Tétényben is

A rendezvényen többek között részt vett Czibere Károly, szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár, Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere, Pál Sándor, Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumi elnöke, Dr. Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, Prof. Dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, a Szeretethíd egyházi fővédnöke és Gundel Takács Gábor, a Szeretethíd fővédnöke is.

Fekete Károly a Szeretethíd eseménysorozatot ismertető korábbi sajtótájékoztatón azt mondta: „az egyházkerület számára azért fontos ez a program, mert minden ilyen megmozdulás, amely a fiatalokat és idősebbeket arról győz meg, hogy érdemes együtt tenni valamit, azt üzeni, hogy ez nem csak egy egyszeri lehetőség. Nem egy megfoghatatlan társadalomért munkálkodunk, hanem megfogható helyi közösségekért, intézményekért, olyanokért, akik tulajdonképpen mi vagyunk.” Pál Sándor, a Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumi elnöke kiemelte, hogy „minden nap szeretethidat kell építenünk. Bár ez egy két napos program, de az a célja, hogy példát mutasson a mindennapokra nézve. Észre kell vennünk a mellettünk lévő elesetteket, akiket fel kell karolni, és akiket segíteni kell. Egyre többen csatlakoznak hozzánk, ebben az évben több mint 20.000-en regisztráltak, de a tényleges résztvevők száma ennél sokkal több.”

„A mindennapok rohanásában hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla, hogy ki mindenki szorulna akár a mi segítségünkre. Pedig nap, mint nap találkozunk azokkal az emberekkel, akikért lenne mit tenni.   A koldus éhes. A hajléktalannak még fedél sem jutott feje fölé. De a kismamának is nehéz a babakocsi, és az erdő sem szereti, ha szemét lepi.   Köszönet illeti mindazokat, akik akár koordinációs munkájuk révén, akár önkéntességükkel kiveszik részüket az önkéntes napok teendőiből. Önzetlenségük példamutató mindnyájunk számára.” – hangsúlyozta a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskolában tartott pénteki nyitóünnepségen Zugmann Péter alpolgármester.  

A Magyar Református Szeretetszolgálat ezúttal jótékonysági sportnappal köti egybe az önkéntes megmozdulást, május 21-én, szombaton a Nagyerdei Stadion déli oldalán várják szeretettel az érdeklődőket!

Beszámoló az M1 Híradójában a budafok-tétényi ünnepi megnyitóról (a videóban 26.00-tól):

http://www.hirado.hu/videok/hirado-m1-1200-2016-05-20-i-adas/