Ugrás a tartalomra

Több helyen nehezíti a közlekedést csőtörés

2015. július 12. vasárnap
Szombaton a délutáni órákban a Nagytétényi úton, a Vágóhíd utcánál csőtörés történt. A koraesti órákban a Rózsakerti lakótelepen is.
Több helyen nehezíti a közlekedést csőtörés

Szombaton a délutáni órákban a Nagytétényi úton, a Vágóhíd utcánál csőtörés történt.
A helyszínen Szepesfalvy Anna alpolgármesternek a Fővárosi Vízművek munkatársa elmondta, hogy egy 800-as fővezetékben történt a meghibásodás, ez okozta a környéken a vízellátásban tapasztalható fennakadást. A hiba olyan nagy, hogy teljes szélességében le kellett zárni a nagytétényi utat a Sörház utca és a Vöröskereszt utca között.
A vízellátást azóta sikerült helyreállítani, azonban a javítási munkák hétfőig is eltarthatnak, így az érintett szakaszon a buszjáratok terelt útvonalon járnak.
Az éjszakai buszforgalom ritkább, így a BKK helyszínen tartózkodó munkatársa azt a tájékoztatást adta, hogy ezek a járatok a Tóth József utca, Pannónia utca, József Attila utca útvonalon közlekednek. 
A nappali buszközlekedést is érinti a terelés, azonban annak járatsűrűsége miatt várhatóan, más terelőutat jelöl ki a BKK. Indulás előtt javasoljuk, hogy mindenki tájékozódjon a BKK elérhetőségein.

A koraesti órákban a Rózsakerti lakótelepen is csőtörés következett be. Itt egy kisebb cső sérült, a szakaszolás miatt azonban a lakótelepen szünetel a vízszolgáltatás.
A Vízművek szakemberei a késő esti órákban még egy újbudai helyszínen dolgoztak, de elmondásuk szerint amint ott végeznek, a Rózsakerten folytatják az elhárítási munkát, így reményeik szerint reggelre ott is lesz víz a lakásokban. A vízszolgáltatás helyreállításáig lajtoskocsikat vezényelt a szolgáltató a Rózsakert u. 59. és a Gyula vezér u. 52. szám elé, hogy senki ne maradjon víz nélkül.

A munkálatok befejezéséig a lakosság szíves türelmét kérik.