Ugrás a tartalomra

Tündérlaki lányok Budatétényben

2018. február 13. kedd
Heltai Jenő édes-bús színdarabját adják elő a Klauzál Házban
Tündérlaki lányok Budatétényben

Tündérlaki lányok BudatéténybenA főszerepet alakító Marjai Virág tíz éve a Vígszínházban eljátszotta Tündérlaki Boriska érzelmekben gazdag történetét. Virág hiszi, hogy a kerületi nézők is szeretik a darabot, mert az emberek ki vannak éhezve az őszinte élményekre.

– Járt már nálunk?

– Igen érdekes, szerteágazó kapcsolatom van a kerülettel. Az RTL Klub székházában többször is megfordultam, korábban a húgom a Nagytétényi úti kollégiumban lakott, természetesen őt sokszor meglátogattam. S amikor a Zenthe Ferenc Színház társulatának tagjaival tájelőadásokra indulunk az ország különböző pontjaira, gyakorta a Campona előtti parkolóban találkozunk.

– Tündérlaki Boriskát alakítja Heltai Jenő népszerű vígjátékában. Mit üzen a darab?

– Engedje meg, hogy tegyek egy kis kitérőt: tíz éve már megtalált a szerep a Vígszínházban, nagyon szerettem akkor a Valló Péter rendezte előadást, s most, hogy újra eljátszhatom Tündérlaki Boriskát, úgy érzem, igazán nekem való, értem kiáltó ez a szerep. Nem túl gyakran adatik meg egy színész életében, hogy számára ilyen kedves szerepet játszhasson, örülök, hogy nekem megadatott. A Tündérlaki lányok műfaja nehezen meghatározható, talán olyan társalgási darabnak mondanám, amiben a főhős áldozatot vállal a családjáért. A család tagjai szinte követelik maguknak a figyelmet, félnek, hogy elvész a törődés, csökken a figyelem, ha Boriska a saját életét éli és férjhez megy. Számomra sok egyéb minden mellett azt üzeni a darab, hogy az emberi viszonyainkban nem szabad feláldoznunk saját magunk személyiségét.

– Több mint egy éve volt a darab bemutatója. Hogyan fogadja a közönség Tündérlaki Boriska történetét?

– Tavaly tavasszal volt a premier, azóta játszottunk többek között a határon túl, Gútán, Lendván, itthon több vidéki városban. Az emberek ki vannak éhezve a szép, érzelemgazdag történetekre. Mi, színészek a darab rendezőjével, Halasi Imrével mindig meghatódunk, amikor az előadás után felállva tapsol a közönség. A Tündérlaki lányok ma is aktuális. (Szilágyi László)