Ugrás a tartalomra

Újévi Dohnányi koncert közönségkórussal

2017. január 09. hétfő
Vidám, interaktív újévi koncerttel indította a 2017-es évet a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar január 7-én a Klauzál Házban.
Újévi Dohnányi koncert közönségkórussal
A közönség soraiban ült a mezőkaszonyi testvértelepülésünk középiskolájának igazgatója, Jánosi Angéla, valamint kerületünk számos díszpolgára, stratégiai partnere és közismert személyisége is.

Karsay Ferenc megnyitó beszédében az előttünk álló évről és a lehetőségek széles tárházáról beszélt. Mint fogalmazott: „Minden évkezdet fogadalmakkal teli, új reményekkel, tervekkel indul. De mindannyian tudjuk, az álmok nem csak hittel, hanem mindennapi cselekvéssel, kellő mennyiségű ráfordított energiával válnak valósággá. Legyen ilyen számunkra a 2017-es év is: a megvalósult álmok esztendeje! Az előttünk élő generációk munkáját folytatva, és bizakodva, hogy az általunk megtett utat is folytatni fogja a következő generáció" - mondta a polgármester. Budafok-Tétény életében fontos év lesz 2017. Idén először Záborszky Nándor születésének napján június 21-én rendezi meg az önkormányzat a Kerület Napját, melyről a képviselő testület tavaly május 26-i ülésén döntött. „A különféle kerületi díjak ünnepélyes átadásával ekkor köszönjük majd meg évről évre a közösség érdekében kiemelkedő munkát végző polgáraink teljesítményét. De összegzésre és újabb közös célok megfogalmazására is alkalmas ünnep lesz minden évben ez a nap." - mondta a polgármester. 

Hollerung Gábor Liszt Ferenc-díjas karmester és Karsay Ferenc polgármester közös koccintással kívántak boldog új esztendőt mindenkinek. A két részből álló újévi koncert sok meglepetéssel szolgált a vendégek számára. Felcsendült többek között Wagner: Das Liebesverbot nyitánya, Liebermann Piccolo verseny 3.tétele, Strauss: Hazafias indulója, Liszt: Villa d'Este szökőkútjai, melyet Werner Gábor hangszerelt. Az est második felében a zenekar megemlékezett a tavalyi évben elhunyt Bud Spencerről. A leghíresebb filmjei a hatalmas kivetítőn jelentek meg, miközben a művészek a jól ismert dallamokat játszották. Hollerung Gábor a közönséget is bevonta a koncert egyik darabjába. A Tavaszi szél című műsorszámnál, amikor a karmester jelzést adott a nézőknek, akkor mindenki együtt énekelte az ismert sorokat.