Ugrás a tartalomra

Ünnepi koncert a zene világnapján

2015. október 08. csütörtök
Harmadik alkalommal hallgathatott színvonalas muzsikát a világnapon a Klauzál-ház közönsége
Ünnepi koncert a zene világnapján

Kerületi művészek adtak ünnepi koncertet október elsején a Klauzál-ház színháztermében, ahol harmadik alkalommal ünnepelhette a zene világnapját a zeneszerető közönség. A zenészek felajánlásával megvalósult esten a művészek nemcsak ragyogó játékukkal kápráztatták el a hallgatóságot, hanem kitűnő műsor-összeállítással is..

A zene ünnepét a Budafok Big Band nyitotta meg. A kerület nagyzenekara swinges ihletésű muzsikával és Puskás Csaba zenekarvezető remek trombitaszólójával szórakoztatta a hallgatóságot.

Emszt András zongoraművész Liszt muzsikájával és egy saját szerzeménnyel érkezett, míg a Juhász Anikó gitárművész és Klimászné Varga Zsófia fuvolaművész alkotta duó Giuliani- és Bartók-műveket adott elő. Győrffy Gergely hegedűművész a kongás Oláh Balázzsal muzsikált. Sisak Gergely csellóművészt édesapja, Sisak András, Kecskeméti Rita operaénekest Hegedűs Katalin kísérte zongorán. Ezen a napon az operett is szerephez jutott: Tamon Erika előadóművész a Csárdáskirálynőből és a Mágnás Miskából énekelt egy-egy részletet. Az idei zenei ünnep különlegessége a Klauzál Gitár Band játéka volt. Az est legfiatalabb fellépőit, a gyerekeket (Nádor Balázs, Révai Flóra, Vuics Márton, Kovács Attila, Gömörei Márton, Lázár Dorka – gitár, Nádor Kristóf – dob, Tóth Hanna Fruzsina – ének) Magyar László szervezte együttessé.

A színvonalas kulturális programot a Magyar Állami Operaház művészeiből alakult rézfúvós kvintet, a Brassimum Fúvósegyüttes zárta Farnaby, Bach és Gershwin műveivel. (Tamás Angéla)