Ugrás a tartalomra

Útközben Benkő Lászlóval

2017. január 25. szerda
Az Omega legendás billentyűsét lenyűgözte a Nádasdy iskola Csilingelő gyermekkórusa
Útközben Benkő Lászlóval

Különleges lemez jelent meg a napokban a kerületi önkormányzat támogatásával, Útközben címmel. Ezen ismert rockzenészek írtak muzsikát Dizseri András énekes szövegeire, köztük Benkő László, az Omega együttes legendás billentyűse. A hanglemezen közreműködött a Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti és Általános Iskola Csilingelő gyermekkórusa is.

– Hihetetlenül jó volt együtt dolgozni a gyerekekkel, szinte megfiatalodtunk a felvétel alatt – dicsérte megkeresésünkre a budafoki Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti és Általános Iskola Csilingelő gyermekkórusát Benkő László. – Először volt bennük egy kis drukk, amit hamar feloldottunk, különösen a nagy mókamester, Gidó (Gidófalvy Attila – a szerk.) segítségével. Igen tehetséges, jó hangú srácokat és lányokat ismertünk meg. Csodálatosak voltak a gyerekek, remélem, máskor is dolgozunk együtt és akár több turné is összejön ebből a lemezanyagból! 

– Túl a hetvenen még mindig szívesen turnézik?

– Az egész életem erről szól. Az Omegával bejártuk a fél világot, nemzetközi sikereket értünk el, és több mint fél évszázada még mindig népszerű az együttes, bármerre járunk, telt házak előtt játszunk. Jó érzés ezt tapasztalnunk. Felemelő, hogy a fiatalok is fújják a slágereinket.

– Még felemelőbb érzés lehet, amikor a határon túli magyarokkal találkoznak…

– Az a szeretet, ahogy fogadnak bennünket, leírhatatlan! Nagyon szeretünk Erdélybe, a Vajdaságba és a Felvidékre járni. Tavaly például Rimaszombaton az Omega Oratórium produkciónk Kóbor János születésnapjára esett. A közönség állva ünnepelte Meckyt, még a polgármesteri fogadáson is tortahegyekkel leptek meg bennünket. Hihetetlenül jó érzés ilyen közegben muzsikálni.

– Meddig lehet még ezt bírni?

– Bízom benne, hogy még jó pár évig. A turnék fárasztóak, mégis erőt adnak nekünk. Sajnos nagyon fogy a zenésztársadalom, nemrég Benkó Sándor, Laux József, Somló Tamás hagyott itt bennünket, a héten pedig Kékes Zoli a Dolly Rollból. Borzasztóan fáj a távozásuk, ezért már a hetvennegyedik évem felé tartva van bennem egy félelem, és nem szívesen gondolok a közelgő születésnapomra…

– Az idén hol hallhatók a nagy Omega-slágerek?

– Legközelebb január végén, Békéscsabán, a Gyöngyhajú lány balladája című musical-előadáson, amelyen az Experidance remek táncosai működnek közre. És járjuk az országot, de a határon túlra is eljutunk. Nincs megállás, az Omega pörög tovább, amíg hívnak!

(Temesi László)