Hírek

Virágosztás: kitavaszodik a kerület!
Az önkormányzat idén ismét egynyári és balkonvirágok felajánlásával járul hozzá, hogy minél több virágos terület legyen Budafok-Tétényben.
2017-03-14

2017. április 20-ig jelentkezhetnek a programra azok, akik virágok ültetésével szeretnék szebbé tenni környezetüket. Az önkormányzatnak köszönhetően évről évre nő a virágos közterületek száma.

Kerületünkben már évek óta jellemző, hogy a környezetre érzékenyebb lakók önszorgalomból gondoznak egy területet, melyet ezért részben sajátjuknak is éreznek.  A kertes házak előtti zöldterületeket is sokan az elvártnál jóval magasabb színvonalon, mindenki örömére igényesen beültetik, karbantartják. Erre alapozva idén ismét megvalósul a program.

Virágágyások beültetésére lakcímenként maximum 50 db egynyári növényt, vagy utcafrontra néző balkonok díszítésére pedig lakásonként maximum 10 db növényt ajánl fel az önkormányzat vegyesen, melynek neveléséhez a szükséges ládákat, virágföldet és a gondoskodást a jelentkezőknek kell biztosítaniuk. A virágágyások esetében a növényeket közterületi részekre, főként főútvonalak és gyűjtőutak mentén, az úttest és a járda közötti zöldfelületi sávba kérjük beültetni, vagy ahol erre nem alkalmas a terület, a kerítések előtti közterületi zöldsávba, esetleg megfelelő tartóba, edénybe. A növények kiválasztásának és pontos darabszámának meghatározását megelőzően a Polgármesteri Hivatal illetékes szakembere helyszíni szemlét tart. A programra magánszemélyek és intézmények jelentkezését is várjuk.

A növényeket várhatóan idén is május végén vehetik át a jelentkezők. A pontos időpontokat május közepéig tesszük közzé a Városházi Híradóban és a honlapon.

A jelentkezési lapok letölthetők a innen Virágosítás 2017 adatlap címmel. A kitöltött lapok a Polgármesteri Hivatal Camponában található ügyfélszolgálati Irodáján és a Városháza portáján adhatók le, vagy elküldhetik e-mailben is a viragositas@bp22.hu címre.

A fotók a tavalyi virágosztás során készültek.

Kapcsolódó képgaléria: