Hírek

A Regio Játék és a Tropicarium várta programokkal a gyerekeket az idei borfesztivál új helyszínén, a Borliget 30-as ponton.

A XXII. kerületi Egyesített Óvoda szakmai napot tartott október 11-én a Klauzál Házban. Az óvodapedagógusok idén a köznevelési törvény módosulásairól és az iskolaérettségi kritériumok megvalósulásáról hallhattak előadásokat.

Budafok-Tétény önkormányzata tavaly hirdette meg festékpályázatát, amely keretén belül, a Sziget Festékház (Duna Kontír Bt.) jóvoltából készült el az ARTÉR Művészeti Egyesület és a Maci Tagóvoda közös projektje.

Budafok-Tétény önkormányzata ingyenesen osztja szét a közterületekről beszedett muskátlikat november 6-án és 7-én az Oroszlános udvarban. Előzetes jelentkezés szükséges.

Schäffer Erzsébet újságíró, író látogatott el a FSZEK Budafoki Könyvtárába.

Bemutatta új programjait a Budafoki Dohnányi Zenekar

Benedek Elek születésnapján a Gézengúzok zenekar mesélt és zenélt a Csemetekert Tagóvodában.

Huszonnégy ország ötvenkilenc csapata mérte össze tudását szeptember 16-22. között a franciaországi Villejust-ben tartott 25. IRO Mentőkutya Világbajnokságon, amelynek romkutatás versenyszámában a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság színeiben versenyző Belényi Beatrix és hatéves malinoisa, Zen a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

A 2019. október 13-i helyi önkormányzati választás eredménye alapján továbbra is Karsay Ferenc fogja vezetni a kerületet, aki így második ciklusát kezdi polgármesterként. A képviselő-testületben öt kormánypárti, tizenegy ellenzéki, valamint egy civil szervezet képviselője foglal majd helyet.

A Budapest Főváros Kormányhivatala által H. Károly ügyében indított vizsgálat megállapította, hogy a két szociális intézmény jogszerűen járt el.