Térkép
Ingatlanok
Állásajánlatok
Egészségügy
school Oktatás

Legfrissebb híreink

2018-12-15

A hónap művésze - Micheller Myrtill

November hónap művészével, Micheller Myrtill jazzénekesnővel beszélgettünk.

2018-12-14

Tájékoztató a szombati munkanapi munkarendről

December 1-jén, és december 15-én, szombati munkanapon a Polgármesteri Hivatal valamennyi szervezeti egységénél 8:00 órától 12:00 óráig tart az ügyfélfogadási idő.

2018-12-14

Állampolgári eskü Budafok-Tétényben

Tizenhárman kaptak magyar állampolgárságot december 11-én Budafok-Tétényben a Városházán.

Programok

Polgármester


Ünnepre készülve

Idén is békében ért bennünket advent első vasárnapja, és nyugodt lélekkel, szeretteink körében köszönthetjük ezt a szép időszakot.

Budafok belvárosa újra téli arcot öltött, vásári standok és szegfűszeg illata tölti meg, és az emberek nem rohannak, nem a postára, a bankba, a rendelőbe vagy munkába igyekeznek, hanem korcsolyázni, adventi koncertre vagy közösen elfogyasztani egy bögre forralt bort.

Az adventnek mindenkinél erről kellene szólnia: csökkentjük a tempót és szeretteink körében vagyunk. Sajnos azonban sokaknál mégis azt látjuk, hogy társaságul a plázák tömegét választják, és a stressz, a rohanás, a megfelelni vágyás, az átgondolatlan pénzköltés, és a tizenkettedik zenélő kacat megvásárlásának időszaka ez.

„Jézus Krisztus karácsonykor nem egy csomó mennyei kütyüvel jött közénk, hozhatott volna Józsefnek láncfűrészt, Máriának habverőt, ehelyett ő maga volt az ajándék.” – így fogalmazott Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, aki advent második hétvégéjén Budafok-Téténybe is ellátogat. „Ha egymás számára nem tudunk ajándékok lenni, akkor minden más csak lim-lom és ócskavas.”

Kívánom, hogy ennek a szellemében, ki-ki szerettei körében feltöltődve élhesse meg az advent csodálatos időszakát, és vigye tovább ezt az érzést az év többi napjára is. Boldog karácsonyt kívánok minden kedves olvasónak!

Karsay Ferenc

polgármester