Térkép
Ingatlanok
Állásajánlatok
Egészségügy
school Oktatás

Legfrissebb híreink

2018-01-20

II. Kárpát-medencei Borszerződés - összefogás Budafokon a magyar borvidékek és a borkultúra fejlesztéséért

Háromoldalú együttműködés a magyar borkultúráért: a magyar kormány, a hazai- és a külhoni magyar borászok, valamint Budafok-Tétény önkormányzata közös akaratát fejezi ki a dokumentum. Az aláírók közt volt Gál Péter, a Földművelésügyi Minisztérium eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára, Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke, Szabolcs Attila, országgyűlési képviselő, és Karsay Ferenc polgármester is.

2018-01-20

ÜNNEPELT A SPORTOS KERÜLET

ELŐSZÖR TARTOTTAK SPORTFÓRUMOT BUDAFOK-TÉTÉNYBEN OLIMPIAI ÉS VILÁGBAJNOK RÉSZVÉTELÉVEL - A fiatal budafok-tétényi sportolók szavaztak: a kerület sportbüszkesége 2017-ben Gáll András 14 éves öttusázó-úszó és Molnár Janka 16 éves atléta.

2018-01-19

A Magyar Kultúra Napja Molnárné Golda Magdolna képeivel

A budafok-tétényi festőművésznek a „Vándorút” kiállítássorozathoz kapcsolódó „Történelmi Magyarország” című kiállítását a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódva nyitották meg január 17-én a Ferencvárosi Művelődési Központ emeleti galériájában. Az eseményen részt vett Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere is.

Programok

Polgármester


Évkezdet – bizakodva, Istenbe vetett hittel

 

Szeretem az év elejét, mert ilyenkor mindannyian tele vagyunk tervekkel, reménnyel, pozitív energiákkal, bizakodva állunk a ránk váró élmények, feladatok előtt. Rendszerint fogadalmat teszünk a pezsgőspohárral a kezünkben, és hiszünk abban, hogy a következő évben önmagunk legjobb, legszebb, legokosabb, legegészségesebb, legkedvesebb verziójává válunk.

Adott-e minden Budafok-Tétényben ahhoz, hogy minden itt lakó a lehető legjobbat hozza ki magából. Mit tehetünk mi mindannyian itt a kerületben azért, hogy itt Budafok-Tétényben a lehető legboldogabbak legyünk? A hétköznapok rohanásában ritkán tesszük fel ennyire konkrétan ezeket a kérdéseket, de végső soron mégis az ezekre adott válaszok számítanak igazán.

Átolvastam a világ több vezető politikusának újévi beszédét. Azt láttam, hogy hatalmas a rendetlenség a világban. Az újévi köszöntők egy részének az atomfegyverek miatti fenyegetettségről, a társadalmi egyenlőtlenségekről, a betegségekről kellett szólnia. Nem buzdítok senkit a közönyre, de azt gondolom, hogy hétköznapi emberként akkor tehetjük a legtöbbet a szűkebb környezetünkért, de végső soron a világért is, ha minden káosz és fenyegetettség ellenére folytatjuk a magunk lehetőségein belüli építkezést.

Böjte Csaba úgy fogalmazott, hogy a kétségbeesés helyett mindenki „ültessen a kertbe egy fát, gondozza a rózsabokrokat, főzzön valami finomat, kedveskedjenek pajkosan egymással, és tegyék rendbe az otthonukat! Ettől jobb lesz a világ, értékesebb lesz az élet.”

Ezen gondolat folytatása, hogy keressük azokat az embereket, tevékenységeket, eseményeket, amelyektől szebb, értékesebb lesz az élet! 

Újév alkalmából kívánom önöknek is, hogy minden fogadalmuk váljon valósággá, minden kívánságuk teljesüljön ebben az évben!

A jószándékú tenni akarás vigyen előre bennünket, budafok-tétényieket 2018-ban is!

 

 

Karsay Ferenc
polgármester