Térkép
Ingatlanok
Állásajánlatok
Egészségügy
school Oktatás

Legfrissebb híreink

2018-06-18

Így várnak nyáron a könyvtárak

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár kerületi tagkönyvtárainak nyitva tartása idén nyáron az alábbi módon változik.

2018-06-18

Földesi Gyula: Egyre jobbak a boraink

Fejlesztések, új képzések, minőségi munka a borászati középiskolában

2018-06-17

Kolonics örökké él mestere szívében

„Pekingben lett volna harmadszor olimpiai bajnok”

Programok

Polgármester


Elismerés a pedagógusoknak

Június elején, pedagógusnap környékén a szokásosnál több figyelem fordul az oktatói, nevelői munkát végzők felé. Sok szó esik a hivatásuk nehézségeiről, buktatóiról, az általuk nap mint nap meghozott áldozatokról, amelyet értünk, gyerekeinkért, unokáinkért hoznak. Megérdemlik, hogy érdemeikre az év többi napján is emlékezzünk.

Szerencsére azt tapasztalom, hogy a pedagógusi pálya kezdi visszanyerni a régmúltban természetes megbecsültségét, mind erkölcsi, mind anyagi tekintetben. Ehhez az önkormányzat igyekszik maga is hozzájárulni a rendelkezésére álló eszközökkel. Ezt a célt szolgálja például az évi két alkalommal a pedagógusoknak adott jutalom, illetve ajándék, a pályakezdők köszöntése és támogatása, közösségi programok szervezése, a díszdiplomás pedagógusok köszöntése és az állandó odafigyelésünk, hogy megtudjuk, mivel segíthetjük az iskolák életét.

Nagy öröm, ha ki tudjuk fejezni megbecsülésünket, hiszen mi is nagyon sokat kapunk tőlük. A kerületi pedagógus kollegák színvonalas munkáját jól tükrözi a tőlünk függetlenül odaítélt fővárosi kitüntetés.   A Bárczy István-díjat azok kaphatják, akik hosszú éveken át kiemelkedő teljesítményükkel hozzájárultak a jövő generációjának oktatásához, képzéséhez és neveléséhez, ezáltal a főváros fejlődéséhez. Büszke vagyok rá, hogy pedagógusnap alkalmából ketten is átvehették ezt a rangos elismerést Budafok-Tétényből. Június 6-án Brauner Gusztávné, a XXII. Kerületi Egyesített Óvoda általános intézményvezető-helyettese részesült a kitüntetésben, nagy hivatástudattal, türelemmel végzett óvodapedagógusi tevékenységéért, valamint innovatív és kompromisszumkész vezetői munkájáért. Díjazták a Baross Gábor Általános Iskola tanítónőjét, Molnárné Kondrát Mariannt is, aki a tanulók egyéni képességeinek kibontakoztatását szem előtt tartó, kitűnő pedagógiai érzékkel végzett, sokoldalú oktató-nevelő munkája elismeréseként vehette át a díjat. Jó érzés volt látni őket az ünnepségen, s személyesen is gratulálni nekik.

Minden kerületit jó érzés tölthet el, hogy ennyi kiváló pedagógus dolgozik nálunk azért, hogy kiegyensúlyozott, értelmes és boldog gyerekek lépjenek ki óvodáinkból, iskoláinkból. Mi magunk pedig azért fogunk dolgozni, hogy ehhez minden feltétel adott legyen!

Karsay Ferenc

polgármester