Térkép
Ingatlanok
Állásajánlatok
Egészségügy
school Oktatás

Legfrissebb híreink

2018-03-24

Idén is házhoz viszik a könyveket!

A kulturális esélyegyenlőség biztosítása érdekében meghosszabbította együttműködését az önkormányzat és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, így folytatódhat kerületünkben a Könyvet házhoz szolgáltatás.

2018-03-24

Tervezzük együtt a Barackos úti játszóteret!

Budafok-Tétény önkormányzata ismét társadalmi egyeztetést indít, melynek témája egy új játszótér Nagytétényben. „Barackos” vagy „számvarázs” játszótér? Mászóka vagy hinta? Várjuk véleményét a cikkben található kérdőíven.

2018-03-23

Csobán András festőművész kiállítása a Szelmann Házban

Csobán András festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Nagytétényi Polgári Kör szervezésében a Szelmann Házban. A tárlatot március 2-án Kéri Bálint Bence képzőművész nyitotta meg a Téli Kert Galériában.

Programok

Polgármester


Emberséggel egymásért

Ferenc pápa szerint: „Ahol nem törődnek az idősekkel és az elesettekkel, a fiataloknak sincs jövőjük!”

Teljesen egyetértek a katolikus egyház fejének szavaival. Minden vezető számára iránymutatás kell, hogy legyen!

Büszkén mondhatom, hogy a kerületi szociális ellátás budapesti és országos szinten is megállja a helyét, hiszen a kötelező feladatokon túl önként vállalt teendőkkel is igyekszik gazdagítani, könnyebbé tenni az itt lakók boldogulását. A közelmúltban ismét olyan döntéseket hoztunk, melyek alapvetően befolyásolják a kerületiek életét.

Ahogy Sárfalvi Péter helyettes államtitkár fogalmazott múltkor, Budafok-Tétényt a „háromgyerekes családoknak találták ki”, s szerencsére ezt sokan gondolják így, ezért külön figyelmet fordítunk a gyermekjóléti ellátásokra. Az itt élő családok nagy értékei a kerületnek, ezért igyekszünk őket minden eszközzel segíteni. Az ellátás színvonalának javítása és a költségek emelkedése ellenére idén sem emeltük a bölcsődei térítési díjakat, a gyermekétkezés díját, és a Családok Átmeneti Otthonában sem változott a válsághelyzetbe kerültek térítési díja.

A kerületi rászorulók számára, a Szociális Szolgálat által nyújtott segítség módjainak köre igen széles, a házi segítségnyújtástól a pszichiátriai ellátásig terjed. Jó hír, hogy ezeken az ellátási díjakon idén sem változtattunk, ezzel is támogatva a nehéz élethelyzetbe kerülőket.

Minden jó szándékunk mellett fontosnak tartjuk, hogy az útnak indított segítség a legjobb kezekbe kerüljön, ezért észszerűsítettük a segélyezési rendszerünket is. Céljaink szerint hatékonyabban és célzottabban tudjuk elosztani azt, amit adni tudunk. Megemeltük a válsághelyzetben adható támogatások összegét, így például a temetési költségek enyhítésére fordítandó hozzájárulást.

A kerületi egészségügy módszeres fejlesztése érdekében a közelmúltban megalkottuk Budafok-Tétény egészségfejlesztési tervét, melynek a fő célkitűzése, hogy a megelőzés és a szűrések révén az itt lakók ritkábban betegedjenek meg, a szakrendelő műszeres ellátottságának javítása és az ott dolgozók szakmai továbbképzésének hatására javuljon a betegek gyógyulási esélye.

Budafok-Tétény jellemzője és nagy erőssége, hogy a rohanó és gyakran személytelen világban is megtaláljuk egymás felé a kapcsolódást, egymásra ismerünk az utcán és jóban vagyunk a szomszédainkkal. Hálás vagyok, amiért együtt barátságossá és élhetővé tehetjük a kerületet!

 

Karsay Ferenc

polgármester