Térkép
Ingatlanok
Állásajánlatok
Egészségügy
school Oktatás

Legfrissebb híreink

2017-09-26

A Három Királyfi családi nap Budafok-Tétényben rendezvényről az M1-en

A köztelevízió családi magazinja részletes beszámolóval jelentkezett a családi napunkról.

2017-09-25

Balázs János és a Cziffra Fesztivál díjazottjai adtak nagysikerű koncertet pénteken a Klauzál Házban - Indul az idei Cziffra Fesztivál

A koncertet megelőzően kiállítás is nyílt a Klauzál Ház aulájában Cziffra György családi hagyatékából, személyes tárgyaiból. A megnyitón Balázs János köszönetet mondott Budafok-Tétény önkormányzatának, Karsay Ferenc polgármesternek, amiért hosszú ideje kitartóan támogatja a Cziffra örökség megismertetését, népszerűsítését.

2017-09-25

Elszalasztott győzelem: Zalaegerszegi TE - Budafoki MTE 2 - 2 (0 - 1)

A 10. fordulóban Zalaegerszegen játszott csapatunk. Vasárnap, október 1-én 15 órakor újabb rangadó, a Kisvárda MG lesz a vendég a BMTE pályán! Hajrá Budafok!

Programok

Polgármester


Budafok-Tétény családbarát hely

 

Júniusban vettük át az önkormányzat nevében a Családbarát hely címet az országszerte ismert és elismert Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomtól. Nem kellett sokat várni, hogy a megtisztelő cím birtokában közösen rendezzünk egész napos eseményt az érintettek, a családok számára és közösen ünnepeljük a  Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom országos sikerét.

Szeptember 16-án kerületünk adott helyszínt a mozgalom első országos rendezvényének. Köszönjük, hogy minket választottak. Nem véletlen, hogy nagyvárosi kisvárosunkban, ahol a hagyománytisztelet és a keresztény értékek követése, megbecsülése meghatározó, nagy volt az érdeklődés az egésznapos rendezvény iránt. A családi napon a kicsiknek és szüleiknek, nagyszüleiknek egyaránt igyekeztünk megfelelő programokat kínálni kerületünk legnagyobb közösségi központjában, a Klauzál Házban. Budafok-Tétény és a művelődési központ számára újabb elismerés, hogy a nyitóünnepségen az intézmény vezetői, Gazdik István igazgató és Diófási Gabriella igazgatóhelyettes átvehették a „Családbarát hely” oklevelet a mozgalom vezetőjétől, Skrabski Fruzsinától. Az elismeréshez ezúton is gratulálok!

Az égiek is kegyesek voltak, a kellemes, időnként napsütéses időben semmi sem állt útjába az önfeledt szórakozásnak. Az egész Klauzálház épülete és belső udvara gyerekzsivajtól volt hangos: előbb az Apacuka zenekar koncertje varázsolta el a közönséget, majd számos kulturális program és kézműves foglalkozások, helyben sült erdélyi kürtőskalács és különféle válogatott csemegék, népi játékeszközök és népiművészeti  hagyományok alapján készült körhinta garantálta a jókedvet.

Rendkívül megtisztelő, hogy az ünnepélyes megnyitón köszöntötte a jelenlévő családokat Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, valamint az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, Németh Zsolt képviselő úr.

Mindannyiunk számára örvendetes volt államtitkár úr bejelentése, hogy a legfrissebb felmérések szerint nőtt a házasságkötések, csökkent a válások száma. Rendkívül hitelesek voltak Németh Zsolt szavai is, hiszen többgyerekes édesapaként köszöntötte a jelenlévőket. Ahogy fogalmazott, ő maga is a "három királyfi" egyike, ugyanis két fiútestvére van, illetve maga is három gyerek édesapja. Nagycsaládos édesapaként maximálisan egyetértek az elnök úr azon kijelentésével, hogy a gyermekvállalás szempontjából nagyon fontos az állam és az önkormányzatok mellett a civil szervezetek támogatása. A politika nyelvén szólva, "családbarát fordulatnak" nevezhető, hogy a civil szervezetek is "újra divatba hozták" a gyermekvállalást. Négy gyerek édesapjaként, és első unokám büszke nagyapapájaként magam is hiszem és vallom, amit a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom hirdet:

„Szívvel-lélekkel teszünk azért, hogy minél több önfeledt királyfi és királylány szaladgáljon a játszótéren, a parkban vagy épp a kertben, egyszóval körülöttünk: ott, ahol élünk, a Kárpát-medence szívében.”

Büszke vagyok a kollégáimra és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom munkatársaira, hogy egy nagyon tartalmas, igazi Családi napot tudtunk megrendezni, amiért külön köszönet a közreműködőknek, köztük Szepesfalvy Anna alpolgármesternek, Skrabski Fruzsinának, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetőjének, Papp Lizának, Tóth Eszternek, Paál Anitának, Tipold Annamáriának, Galambos Zsuzsinak, Pálfay Erzsébetnek, Farkas-Bíró Editnek és Vigh Józsefnek.

Megtisztelő, hogy a mozgalom a mi családi napunkon adta át idén a rangos Kopp-Skrabski-díjakat is, amellyel azokra a személyekre, házaspárokra szeretnék felhívni a figyelmet, akik kiemelkedő tevékenységet végeznek a társadalom lelki egészségéért, támogató közösségek létrejöttéért, a családbarát szemléletért, mások boldogulásáért, a kívánt gyermekek megszületéséért. A budafok-tétényiek számára büszkeségre adhat okot, hogy a közönségszavazás első helyezettjei, házaspár kategóriában Süvegesné Rudan Margit, gyógypedagógus és Süveges Gergő, műsorvezető lett, hiszen a négy gyerekes házaspár kerületünk lakója. Szívből gratulálok nekik!

Azzal, hogy a Budafok-Tétény Családbarát hely címet kapott a munkának nincs vége, közösen kell tennünk azért, hogy az is maradjon! Azokat az érzéseket, melyeket ezen a csodálatos rendezvényen átéltem, Gárdonyi így fogalmazta meg:

„A gyerek az öröm, a reménység. Gyönge testében van valami világi; ártatlan lelkében van valami égi; egész kedves valója olyan nékünk, mint a tavaszi vetés: ígéret és gyönyörűség.”

 

Karsay Ferenc
polgármester


 

Hírlevél feliratkozás


Képviselő-kereső

Találja meg az Ön képviselőjét. Kérjük adja meg, melyik utcában lakik:


Iskolai körzet-kereső

Találja meg az Önhöz tartozó iskolát. Kérjük adja meg, melyik utcában lakik: