Térkép
Ingatlanok
Állásajánlatok
Egészségügy
school Oktatás

Legfrissebb híreink

2017-07-20

Másodfokú hőségriasztás van érvényben - Tippek kánikula idejére

Az országos tisztifőorvos által kiadott riasztás az ország egész területére vonatkozik és vasárnap éjfélig tart.

2017-07-20

Tájékoztató parkoló átmeneti lezárásáról

A Kelenföld-Százhalombatta vonalszakasz korszerűsítésének munkái miatt ideiglenes lezárásra számíthatunk jövő héten a Budafok állomás melletti P+R parkoló egy részén.

2017-07-20

Időjósok és generálkivitelező a stratégiai partnerek között - Videóval frissítve

Újabb cégekkel kötött partnerséget az önkormányzat – az Időkép Kft. és a Kiss és Társa Építőipari Generálkivitelező Kft. július 6-án írta alá a stratégiai megállapodást. A Városházán Karsay Ferenc polgármester köszöntötte őket.

Programok

Polgármester


Legyen minden nap a Kerület napja!

Ünnepi arcát mutatta június 21-én a nagyvárosi kisvárosunk: nagy sikerrel ünnepeltük meg első polgármesterünk, Záborszky Nándor születésnapját és egyben Budafok-Tétény pezsgő, élettel teli jelenkorát.   

 A közelmúltról, az utóbbi tíz-tizenöt évről büszkén elmondhatjuk, hogy Budafok-Tétény egyenletesen fejlődik. Minden közvélemény-kutatás és statisztika azt igazolja vissza, hogy jó itt élni. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomtól kerületünk nemrég elnyerte a „családbarát hely” megtisztelő címet is, amire mindannyian büszkék lehetünk.

A kerület fiatalodása, az egyre több születő gyerek azt támasztja alá, hogy a „mindenki fontos” jelmondatunk nem üres ígéret, hanem biztonságot jelent a családoknak. Az elmúlt években sorra újultak meg középületeink, köztereink, parkjaink, és a közösségi élet is érezhetően felpezsdült a sváb hagyományaira büszke településünkön, ebben az egyedülálló pincerendszerrel rendelkező kertvárosban, Budapest bornegyedében. Az önkormányzat és a kerületi borászatok, pincészetek támogatásával májusban elindult Budafoki Pincejárat is viszi jó hírünket, minden hónap első szombatján egyre többen kíváncsiak a Budapest bornegyede által kínált programokra, látnivalókra, élményekre.

Máris sokak tetszését elnyerte, egyre keresettebb, népszerűbb az erre az alkalomra először megjelent Bornegyed Magazin. Magam is jó szívvel ajánlom kerületünk legújabb sajtótermékét, mely Haraszti Gyula főszerkesztőnek köszönhetően az Önök, olvasók igényeihez igazodva készül!

Rendkívüli megtiszteltetés volt számomra, hogy Szabolcs Attila országgyűlési képviselő úrral közösen személyesen az esti utcabál közben adhattuk át hivatalosan is a bajnok BMTE és BMTE II. játékosainak az nekik járó aranyérmeket és győzelmi kupákat. Sokunknak mutattak példát azzal, hogy a sikereik mellett, ha ki is kaptak, mindig úgy játszottak, küzdöttek a pályán, ahogyan kell: teljes erőbedobással, szívvel, lélekkel. Mi mindannyian budafok-tétényiek, azon fogunk dolgozni a jövőben is, hogy olyan – nem csak szurkolói - erős, egységes közösséget építsünk, amilyen a Fradi elleni kupameccsen is tapasztalható volt Budafokon. Hajrá, Budafok, csak így tovább, fiúk!

A Klauzál Házban ugyancsak ünnepi pillanatokat élhettünk át a kerületi díjak átadásán. A kerület vállalkozója címet idén Landthaller Tasziló benzinkút-tulajdonosnak adományoztuk, az új díszpolgárunk pedig páter Udvarnoky László István, OSPPE pálos szerzetes, budatétényi plébános lett a közösségért végzett áldozatos munkája elismeréseként. Sokan adunk hálát az égi gondviselésnek, hogy őt kerületünk szolgálatába állította. További jó egészséget kívánok neki! A többi kitüntetettet és kiemelkedő munkásságukat a Városházi Híradó fogja bemutatni Önöknek.

Köszönöm, hogy sokan eljöttek, ott voltak az első Kerület napján!

Ünnepeljük együtt Budafok-Tétényt mostantól évről évre!

Karsay Ferenc
polgármester


 

Hírlevél feliratkozás


Képviselő-kereső

Találja meg az Ön képviselőjét. Kérjük adja meg, melyik utcában lakik:


Iskolai körzet-kereső

Találja meg az Önhöz tartozó iskolát. Kérjük adja meg, melyik utcában lakik: